A. Bilotaitė sveikina pasieniečius: šiandien esame kaip niekada stiprūs

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį minint pasieniečių profesinę šventę, ketvirtadienį vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad pasieniečiai yra kaip niekada stiprūs.

„Šiandien esame kaip niekada stiprūs. Turime fizinį barjerą, modernias visą ES išorės sienos perimetrą 100 proc. dengiančias stebėjimo sistemas, naujausią techniką ir NATO standartus atitinkančią ginkluotę, turime susidėlioję reagavimo algoritmus. Mūsų siena – pavyzdys ES, nebūsime užklupti netikėtai“, – Vidaus reikalų ministerijos pranešime cituojama ministrė.

Anot jos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vaidmuo ir atsakomybė per pastaruosius metus smarkiai išaugo, nes šalies sienos apsauga tapo didesniu rūpesčiu.

Mūsų siena – pavyzdys ES, nebūsime užklupti netikėtai.

Pasak A. Bilotaitės, į pasienio infrastruktūros atnaujinimą pastaruoju metu iš viso investuota kiek daugiau nei 200 mln. eurų, didžiausia dalis iš šių lėšų skirta fizinio barjerio įrengimui.

Sienos apsaugą Lietuvoje siekta sustiprinti reaguojant į 2021 metais kilusį migrantų antplūdį iš Baltarusijos. Lietuvos pareigūnai kaltina Baltarusijos režimą šios krizės organizavimu ir vadina tai hibridine ataka.

Renginio metu Šalčininkuose taip pat buvo pasveikinta 115 Pasieniečių mokyklos kursantų, kurie davė priesaiką Lietuvai. Jiems buvo įteikti baigimo ženklai. Jie dar šią savaitę pastiprins pajėgas ir pradės tarnybą VSAT padaliniuose.

VSAT iš viso dirba 3,5 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skiep

skiep portretas
sioki toki nerima kelia rusas pasienio vadas,ileidziantis visus.

LIETUVA

LIETUVA portretas
Ačiū pasieniečiams kad apgręžiat migrantus. Bet Vilniuje situacija reikt taisyti Policijai ir VSD. Kas antras pavežėjas iš 3 šalių. Keliuose nepaiso KET, kelia pavojųbaplinkiniams. Vilniuje eismas tapo chaosu. Į bet kokį garsą signalą reguoja su agsesija. Vilnius tampa Vilniustanas. Nesijaučiu saugiai savo mieste. Eismas tapo be taisyklių ir saugumas ne toks koks buvo. Netapkim Sostinę lyderę pagal išprievartavimus kaip Londonas. Saugom savo tautą, tapatybę ir tradicijas!

Kaunietis

Kaunietis portretas
Šauni ministrė ir viena gražiausių moterų Lietuvoje
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių