„Blue/Yellow“ kartu su D. Grybauskaite pradėjo lietuviškų dronų akciją Ukrainai

  • Teksto dydis:

„Blue/Yellow“ organizacija kartu su prezidente Dalia Grybauskaite pradėjo naują paramos akciją Ukrainai „Linkėjimai iš Lietuvos“. Jos metu siekiama nupirkti ir į Ukrainos frontą nusiųsti kuo daugiau Lietuvoje pagamintų arba surinktų dronų.

Kaip rašoma trečiadienį organizacijos išplatintame pranešime, prie visą vasarą truksiančios paramos akcijos gali prisidėti tiek gyventojai, tiek šalies įmonės. Jos metu kiekvienas, paaukojęs 500 eurų, turės galimybę savo vardu pavadintą droną nusiųsti į Ukrainą su asmeniniais palinkėjimais. Prie paramos, anot organizacijos, galima prisidėti ir mažesne suma.

„Ukraina – mūsų bendras frontas, kuriame kiekvienas galime tapti skaudžiu kumščiu agresoriui. Siųskime į mūšį savo lietuviškus dronus, kad jie kautųsi su priešu mūsų vardu. Kautųsi už gyvenimą, už pergalę, už ateitį“, – pranešime cituojama paramos akcijos „Linkėjimai iš Lietuvos“​​ globėja D. Grybauskaitė.

Pažymima, kad Ukrainos fronte dronai naudojami įvairioms užduotims atlikti, įskaitant žvalgybą, taikinių nustatymą, komunikacijų palaikymą ir tiesioginį dalyvavimą kovoje. Žvalgybiniai dronai padeda nustatyti priešo pozicijas ir judėjimą, tuo tarpu koviniai dronai gali būti ginkluoti ir naudojami taikiniams sunaikinti.

„Blue/Yellow“ organizacija veikia nuo 2014 metų. Už surinktas lėšas ji Ukrainai tiekia būtiniausią pagalbą fronte, rengia ukrainiečių karių mokymus bei vykdo Lietuvos medikų misijas į deokupuotas Ukrainos teritorijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių