Buvusi švietimo ministrė nemato pagrindo mokytojams streikuoti

Buvusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė sako nematanti pagrindo mokytojams streikuoti.

„Įtampų atsiranda laikas nuo laiko, jų ypatingai atsiranda prieš rinkimų sezoną, kuris laukia mūsų kitais metais. Tai turbūt galima buvo numatyti, kad tam tikros įtampos būtent rasis dabar, nes iš esmės aš pagrindo streikui nematau šiuo metu, kadangi tų susitarimų dėl kurių yra sutarta kolektyvinėse sutartyse Vyriausybė ir ministerija laikosi“, – antradienį Žinių radijui sakė J. Šiugždinienė.

Ji taip pat teigė, kad profsąjungų reikalavimai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai turi įtakos visai švietimo sistemai, todėl negali būti išspręsti greitai ir „kažkur už uždarų durų“.

„Dėl klasių dydžio sumažinimo iki 20, šitą reikalavimą reikėtų aptarti labai plačiai ir įsivertinti labai plačiai, kadangi mūsų klasių vidutinis dydis yra šiandien mažesnis negu kitų EBPO valstybių. Mes čia pagrinde tuo atveju kalbame apie Vilnių“, – sakė J. Šiugždinienė.

Įtampų atsiranda laikas nuo laiko, jų ypatingai atsiranda prieš rinkimų sezoną, kuris laukia mūsų kitais metais.

Didelį mokinių skaičių klasėse ji vadino Vilniaus problema ir pridūrė, kad norint ją išspręsti sostinėje reikia pastatyti bent dešimt naujų mokyklų.

Andriaus Navicko vadovaujama Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga planuoja rugsėjo viduryje rengti įspėjamąjį streiką, o nepavykus sutarti dėl reikalavimų iki rugsėjo pabaigos – ir tikrąjį.

Reikalaujama atlyginimus nuo rugsėjo didinti 20 proc., nuo kitų metų sausio – dar 30 proc., klasėse mažinti mokinių skaičių ir kita.

Reikalavimus dėl mokytojų algų, mokinių skaičiaus klasėse ir kitų dalykų pirmadienį taip pat paskelbė Egidijaus Milešino vadovaujama Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga. Ji taip pat neatmeta galimybės streikuoti.

E. Milešinas pirmadienį BNS sakė, kad reikia, jog Vyriausybė užtikrintų, kad būtų laikomasi to, kas numatyta įstatyme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nijolėp

Nijolėp portretas
Kad mokytojai galėtų vogti iš mokyklos, gal ir nereiktų streikuoti. Juk taip, pone buvusi ministre?

ššš-nė,

ššš-nė, portretas
pasislėpk!

Beretė

Beretė portretas
Tikrai??? Ponia, nors gal ne ponia, o nagla biudžeto žiurkė, kalba kas reikalinga, kas ne. Atark su visais įtraukiaisiais 7 pamokas išeisi sutinusia galva. Čia tau ne čekiukus po šiukšlines rinkti.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių