Vilniaus oro uoste tęsiasi chaosas: kai kurie keliautojai taip ir neišskrido

  • Teksto dydis:

Chaosas Vilniaus oro uoste užsitęs dar maždaug mėnesį. Atvykus į oro uostą, dalis stringa jau tarpduryje. Kad atiduotų bagažą ir pasiektų patikros punktą, laukti tenka valandą, praneša LNK.

Prasčiausia situacija anksti ryte – nuo 4 ir 6 val. Tokiu metu iš Vilniaus oro uosto išskrenda apie 1,5 tūkst. žmonių.

„Reikia atkreipti dėmesį visiems keleiviams, kurie laukia išvykimo salėje, kad dirba mūsų konsultantai, asistentai, kuriems galima iš karto duoti ženklą apie tai, kad jūs jau galbūt vėluojate į skrydį, ir jie praleidžia be laukimo eilėje“, – sakė Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas.

Mat, buvo tokių, kurie taip ir liko stebėti, kaip lėktuvas kyla be jų.

„Šią savaitę tokių skundų turėjome šešis – ne taip ir daug“, – pridėjo atstovas.

Oro uostai primygtinai reikalauja keleivių atvykti bent dvi valandas iki skrydžio. Eilės tįsta labiausiai dėl tų, kurie keliauja užsakomaisiais atostogų reisais, turi daug bagažo.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mūsų skrydis yra už trijų su puse valandos“, – kalbėjo vienas pašnekovas.

„Keliaujam į Turkiją ir kadangi eilės didelės, tai patys atvykome tris valandas prieš skrydį“, – teigė kita moteris.

„Atvykome prieš beveik tris valandas, nes, aš manau, visame pasaulyje tokios pačios problemos. Aš atskridau iš Anglijos prieš tris dienas. Taip pat stovėjau Anglijoje. Skridau per Naujus metus į Majamį – ten buvo lygiai tas pats, stovėjome šešias valandas eilėje“, – patirtimi dalijosi dar viena moteris.

Tiesa, oro uosto atstovai sako, kad situacija po mažu gerėja. Esą, laukimo laikas nuo atvykimo į oro uostą iki patikros punkto sutrumpėjo nuo valandos iki 40 minučių. Į pagalbą jau pasitelkti savanoriai, ketinama iškviesti ir kolegas iš Kauno ir Palangos oro uostų.

„Mūsų prognozė turbūt yra tokia, kad spalio pabaigoje, lapkričio pradžioje situacija turėtų būti normali. Prasidės aviacijos žiemos sezonas ir keleivių skaičiai ir kryptys keičiasi“, – teigė T. Vasiliauskas.

Skrendant iš Kauno oro uosto – jokių problemų. Tačiau matydami, kas darosi Vilniuje, keliautojai sako – atsargumo per daug nebūna.

Atvykome prieš beveik tris valandas, nes, aš manau, visame pasaulyje tokios pačios problemos.

„Atvykau prieš dvi su puse valandos – dėl visą ko“, – sakė viena moteris Kauno oro uoste.

„Maždaug prieš tris valandas atvažiavau“, – kalbėjo kita pašnekovė, girdėjusi apie sąmyšius Vilniaus oro uoste.

„Pagrindinius iššūkius mes turime Vilniaus oro uoste“, – pareiškė T. Vasiliauskas.

Kad Vilniaus oro uoste taip ankšta, lėmė sustiprintos saugumo procedūros – išilgėjo leidimų dirbti oro uosto teritorijoje tvarka. Tai dar labiau padidino darbuotojų trūkumą. Kam saugumo procedūras reikėjo sustiprinti, oro uostai sako negalintys atskleisti dėl jautrios informacijos. Tačiau kiek anksčiau transporto kompetencijų agentūra LNK žinioms aiškino, kad čia neapsieita be Europos Komisijos (EK) įsikišimo.

„Šią vasarą EK valstybės nares, tarp jų ir Lietuvą, papildomai informavo apie ypatingai griežtą požiūrį į laikinų leidimų išdavimo procesą ir tų leidimų galiojimo trukmę“, – kalbėjo ekspertas.

Sustiprintos saugumo procedūros įvestos neterminuotam laikui. Jei laiku patekti į lėktuvą nepavyko, pirmiausia pretenzijas reikėtų reikšti oro vežėjams arba kelionių organizatoriui, iš kurio pirktas bilietas.

Tačiau primena, kad keleiviai yra iš anksto perspėti.

„Žinojo keliautojas apie tai prieš tai, kad reikia anksčiau į oro uostą atvykti“, – situaciją komentavo vartotojų teisių apsaugos tarnybos atstovė Živilė Kazakevičienė.

Nepaisant keliautojų pasipiktinimo, vartotojų teisių apsaugos tarnyba kol kas jokių pretenzijų nesulaukė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Soslan

Soslan portretas
partindinį oro uostas Vilnius iš Kauną Kauno oro uostas Taip

Žmogus

Žmogus portretas
Kai vadovams truksta kompetencijų tada atsiranda tokia situacija.Tik jie mano,kad kalti kiti tik ne jie. Vadovai ir reikaligi,kad numatytų tokias situacijas ir jas valdytų.

Soslan

Soslan portretas
partindinį oro uostas Vilnius iš Kauną Kauno oro uostas Taip
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių