D. Nausėdienė susitiko su pabėgėliais iš Ukrainos: turime remti tai, kas teisinga

  • Teksto dydis:

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė trečiadienio vakarą lankėsi Alytuje įsikūrusiame pabėgėlių iš Ukrainos registracijos centre.

Kartu su Alytaus miesto meru Nerijumi Cesiuliu ji bendravo su nuo karo savo šalyje nukentėjusių ukrainiečių šeimomis, domėjosi jų emocine būsena ir būtiniausiais poreikiais.

Pasak pirmosios ponios, apgyvendinimo centruose apsistojusioms šeimoms reikalinga visokeriopa parama, todėl stiprus Lietuvos gyventojų susitelkimas teikiant pagalbą – labai reikalingas.

„Svarbus yra nevyriausybinių organizacijų, savivaldybių atstovų vaidmuo – dėkoju ir nuoširdžiai džiaugiuosi visais darbuotojais ir savanoriais, kurie talkina šiuo sunkiu laikotarpiu. Turime būti pasirengę priimti pabėgėlius kiekviename Lietuvos regione. Kiekvienas žmogus turi prigimtinę teisę gyventi, todėl turime remti tai, kas teisinga“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmosios ponios teigimu, Lietuvoje apsigyvenusioms ukrainiečių šeimoms ir toliau turėtų būti telkiama ir organizuojama tinkama socialinė parama ir užtikrinamas viešųjų paslaugų – socialinių, sveikatos, švietimo – prieinamumas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių