Dėl paskelbtos karinės padėties nerekomenduojama keliauti į kai kurias Tailando dalis

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministerija dėl Tailande paskelbtos karinės padėties rekomenduoja susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į tam tikras šalies dalis.

Praėjusių metų pabaigoje po visą šalį išplito protestai ir politiniai neramumai, kurių metu būta žuvusiųjų ir sužeistųjų. Šių metų gegužės 20 dieną Tailando armija paskelbė karinę padėtį šalyje. Bankoke ir aplinkinėse provincijose juntamas kariuomenės buvimas.
URM rekomenduoja vengti protestų ir masinių susibūrimo vietų, imtis papildomų atsargumo priemonių.
Rekomenduojama nevykti į prie Tailando ir Malaizijos sienos esančias Pattani, Yala, Narathiwat ir Songkhla provincijas dėl ten vykusių ir vis dar galimų sprogdinimų.

Taip pat rekomenduojama nevykti į šalia Preah Vihear (tajų kalba – Khaoi Pra Viharn) ir Ta Krabey (Ta Moan) šventyklų esančias teritorijas bei Tailando ir Kambodžos pasienio apylinkes dėl ten dislokuotų karių ir karinio konflikto galimybės.
Teroristiniai išpuoliai galimi viešose, gausiai lankomose vietose. Keliaujant rekomenduojama atsižvelgti į vietos žiniasklaidos pranešimus.

Turistai gali kreiptis į informacinius „Turisto draugų centrus“, kurių padaliniai yra Tailando sporto departamente, esančiame Bankoko Bangkapi rajone; Suvarnabhumi ir Don Mueang oro uostuose, keturiose Skytrain stotyse (Siam, Phya Thai, Ekkamai, Vong Vian Yai) ir Hua Lampong stotyje. Į „Turisto draugų centrą“ visą parą galima kreiptis telefonu +66 (0) 23141212 (anglų kalba).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių