A. Dulkys: priekaištus žėrusi Prezidentūra vengė problemas aptarti gyvai

 Iš sveikatos apsaugos ministro pareigų atleistas Arūnas Dulkys tvirtina, kad jo atsistatydinimo reikalavusi ir kritikos ministerijos darbui negailėjusi Prezidentūra vengė probleminius taškus susitikti aptarti gyvai.

„Prezidentas nori, kad atsakyčiau į priekaištus, bet 2,5 metų neranda laiko pokalbiui“, – antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ išsamiame laiške apie savo išėjimą iš Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) užsiminė A. Dulkys.

Savo ruožtu Prezidentūra teigia pastarųjų buvusio ministro pareiškimų nekomentuosiantys.

„Privačių asmenų pamąstymų socialiniuose tinkluose Prezidentūra nekomentuoja“, – teigiama prezidento patarėjo Tomo Beržinsko Eltai raštu perduotame komentare.

Prezidentas nori, kad atsakyčiau į priekaištus, bet 2,5 metų neranda laiko pokalbiui.

Antradienį spaudos konferencijoje kalbėjęs A. Dulkys aiškiai negalėjo atsakyti, kas galiausiai lėmė, jog premjerė Ingrida Šimonytė nutarė jį Ministrų kabinete pakeisti. Nors pastaruosius kelis mėnesius viešojoje erdvėje netrūko diskusijų dėl pokyčių Vyriausybėje, šie pokalbiai, pasak jo, buvo abstraktūs ir be realių faktų.

Buvęs SAM vadovas taip pat nesileido į diskusijas dėl to, ar jam žerta prezidento kritika ir Vyriausybės vadovės sprendimas nebuvo susiję su asmeninėmis įtampomis tarp jo ir šalies vadovo.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienio vakarą pasirašė dekretą dėl atnaujintos Vyriausybės sudėties. Šalies vadovas patvirtino dviejų naujų ministrų – Kazio Starkevičiaus ir Aurimo Pečkausko – kandidatūras. Pastarieji dar turės prisiekti Seime.

Atnaujintos Vyriausybės sudėtį prezidentui premjerė Ingrida Šimonytė pateikė praėjusį penktadienį. Vyriausybės vadovė keičia du kabineto narius – žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką ir sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį.

Ministrų kabinetas yra sudaromas ir tvirtinamas iš naujo po to, kai Vyriausybė grąžino įgaliojimus naujai išrinktam prisiekusiam prezidentui.

Kaip numato įstatymas, ministrus, premjero teikimu, skiria ir atleidžia šalies vadovas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
DULKYS ŠOKO NE TANGO O LAMBADĄ .....

Senelis

Senelis portretas
Elektroninej erdvej norint prisiregistruoti pas specialista atmeta nieko neparašę, negerbia pacientu

Dulky

Dulky portretas
pirma -pats per ketverius metus nesugebėjaI įsisąmoninti, kad SAM yra specifinės sryties ministerija ir jai negali vadovauti asmuo neturintis nieko bendro su medicina ir nė menkiausio supratimo apie ją, o antrą iš esmės darėte viską, kad sugriauti valstybinę mediciną, perduodant jos funkcijas privačiam sektoriui trečią vietoj to, kad įsiklausyti į medikų bendruomenės ir visuomenės nuomonę , ją visiškai įgnoravote, bandydamas prisidengti savo " parodomaisiais vizitais" į provinciją, kur išgirsdavote ir pamatydavote ne pačius geriausius savo taip vadinamu "reformų" vaisius ir atsiliepimus apie jas....pačiam reikėtu išgirsti ką apie paties vadovavimą " reformas" yra kalbama medikų bendruomenėje, tai bet kuriam blaiviau mąstančiam žmogui praeitu noras girtis taip vadinamais savo"pasiekimais"...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių