Ekonominė krizė pražudė dienraštį L.T.

Vakar Lietuvos žiniasklaidos padangėje kaip perkūnas iš giedro dangaus trenkė žinia: uždaromas daugiau nei dvejus metus leistas dienraštis L.T.

Norvegai investuos kitur

Leidinį valdanti norvegų bendrovė "Schibsted" laikraščio leidimo sustabdymą argumentavo per dideliais nuostoliais: nors skaitytojų auditorija siekė per 200 tūkst. skaitytojų, tačiau L.T. nuolat skendėjo nuostoliuose, nes nepritraukdavo reklamos.
Dienraštis L.T. buvo įkurtas vietoje "Lietuvos ryto" valdytų "Ekstra žinių". Vėliau "Lietuvos rytas" pagrindinį akcijų paketą pardavė norvegų žiniasklaidos koncernui "Schibsted". Dienraščio koncepcija kelis kartus keitėsi, tačiau išlikdavo bulvarinio laikraščio kryptis.

Pastaruoju metu L.T. vadovai buvo ėmęsi radikalių permainų – atleido dalį darbuotojų, sumažino laikraščio apimtį ir kainą, tačiau dienraščio nesugebėjo išgelbėti.
"Schibsted" žada investicijas kreipti į sėkmingiau Lietuvos rinkoje dirbančias kitas grupės įmones, taip pat planuoja ieškoti naujų galimybių investuoti į Lietuvos žiniasklaidos rinką.

Žinia buvo netikėta

L.T. dienraščio vyriausioji redaktorė Vilma Bartuškaitė teigė, kad nuotaikos redakcijoje prastos. "Sužinojome tuo pat metu visi. Žurnalistai negalėjo būti perspėti anksčiau – juk verslininkai nesprendžia, kad veiklą nutrauks po poros mėnesių. Šios savaitės pradžioje buvo padėtas paskutinis taškas svarstymuose dėl L.T. likimo. Atvyko "Schibsted" atstovai iš Oslo ir pranešė naujieną", – kalbėjo vyr. redaktorė.

Šaltinių teigimu, vakar ryte redaktoriai ir žurnalistai apie bręstančias permainas dar nieko nežinojo. Jie suplanavo šiandienos numerį, o po kelių valandų sužinojo, kad šeštadienio numeris bus paskutinis.

Darbuotojų neskriaus

V.Bartuškaitė pagrindine dienraščio uždarymo priežastimi įvardijo ekonominę krizę. "Akcininkai buvo nepatenkinti dabartiniais finansiniais rezultatais, taip pat numatė, kad jie gali dar labiau prastėti ir dienraštį uždarė", – sakė ji.

Dienraštyje dirbo apie 60 žmonių. Vos pasklidus naujienai apie L.T. bankrotą, kai kurie dienraščio žurnalistai sulaukė darbo pasiūlymų. Pasak L.T. redaktorės, visiems darbuotojams bus sumokėtos didelės išeitinės kompensacijos, siekiančios daugiau nei dviejų mėnesių darbo užmokestį. Taip pat kai kurie žurnalistai dirbs kituose "Schibsted" priklausančiuose leidiniuose.

V.Bartuškaitė žadėjo, kad šeštadienį išeisiantis paskutinis dienraščio numeris bus didesnis, storesnis, jame bus geriausios L.T. temos.


Šiame straipsnyje: Lt

NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
nieko neuzsimenama apie pinigu grazinima uz prenumerata?

staska

staska portretas
Nuostabu, linkiu tokio paties likimo visiems bulvariniams laikraštpalaikiams.

to Norveg

to Norveg portretas
nu su Liet. Rytu prasidesi tai...!! akivaizdu:)) Norvegai apsiloxino,ne ta puse palaike:)) to paties ir Liet. rytui linkiu!!!is visos sirdies:)))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių