Ekspertinė komisija pateikė išvadą dėl informatikos tarpinio patikrinimo rezultatų

Laikinai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMSM) vadovaujanti Monika Navickienė tikina ketvirtadienį gavusi ekspertinės komisijos išvadas dėl informatikos tarpinio patikrinimo. Pasak jos, ar atlikta analizė keis galutinį patikrinimo rezultatą, vienuoliktokai sužinos per 5 darbo dienas.

„Šiandien jau gavau komisijos išvadą ir dėl informatikos egzamino. Tikriausiai praeis 5 darbo dienos kol komisijos išvadų rezultatai atsispindės vaikų galutiniame rezultate“, – ketvirtadienį Vyriausybės valandos metu teigė M. Navickienė.

Kaip skelbta anksčiau, reaguojant į kritiką dėl tarpinių patikrinimų užduočių, ŠMSM ekspertų komisijai pavedė įvertinti dalyje jų pateiktus uždavinius.

Anot M, Navickienės, ministerija intensyviai ruošiasi ir likusiems trims tarpiniams patikrinimams.

„Ateinantiems patikrinimams ruošiamės intensyviai, susitikimai yra ne tik su NŠA, bet ir su mokyklų vadovų asociacijomis, susitiksiu su moksleiviais. Kitą savaitę planuojami dalykininkų atstovų susitikimai“, – kalbėjo ji.

Informatikos patikrinimo vertinimai didės

Kaip skelbiama ŠMSM pranešime spaudai, po ekspertų komisijos išvados, informatikos tarpinio patikrinimo vertinimai turėtų didėti.

„Informatikos tarpinio patikrinimo užduotis atitiko programą ir netgi buvo lengvesnė, nei reikalauja užduoties aprašas, tačiau kai kurie uždaviniai neturėjo būti įtraukti į patikrinimą, nes mokiniai tų temų mokysis vėliau. Taip pat pasitaikė neaiškių formuluočių užduočių atsakymų variantuose. Už nekorektiškai pateiktas užduotis mokiniams bus skiriama taškų, mokinių vertinimai nuo to nenukentės – atvirkščiai, jie padidės“, – skelbia ŠMSM.

ELTA primena, kad praėjusią savaitė premjerė Ingrida Šimonytė patenkino švietimo, mokslo ir sporto ministro Gintauto Jakšto prašymą atsistatydinti. Susitikusi su šalies vadovu Gitanu Nausėda Vyriausybės vadovė taip pat pateikė dekreto projektą, kuriame numatoma, jog laikinai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMSM) vadovaus socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė.

Kovą prasidėjus tarpiniams patikrinimams, likusieji chemijos, inžinerinių technologijų ir istorijos žinių įvertinimai bus laikomi gegužę.

Dėl kelių tarpinių patikrinimų ministras buvo sudaręs ekspertines komisijas.

Šiais metais pradėti tarpiniai patikrinimai vykdomi nuo kovo 5 dienos iki balandžio 5 dienos, išskyrus chemijos ir istorijos atsiskaitymus, kurie vyks gegužės 6 ir 7 dienomis.

Tarpiniuose vienuoliktokų patikrinimuose šįmet dalyvaus daugiau nei 26 tūkst. moksleivių.

Tarpinio patikrinimo metu galima gauti iki 40 proc. galutinio egzamino vertinimo taškų, kurių užtenka tam, kad egzaminas būtų išlaikytas. Vienuoliktokai laikys po vieną dalyko tarpinį patikrinimą, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos, kurių bus po du.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Nemaloni koncervastribė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių