ESO: elektros neturi apie 2,8 tūkst. vartotojų, daugiausia – Utenos regione

Po trečiadienio vakarą siautusios audros Lietuvoje penktadienio rytą elektros dar neturėjo apie 2,8 tūkst. vartotojų, daugiausiai iš jų – Utenos regione, BNS pranešė bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

„Šiuo metu visoje Lietuvoje elektros tiekimą dar turime atstatyti 2,8 tūkst. vartotojų su trupučiu ir iš jų 2,7 tūkst. vartotojų yra Utenos regione, kuris labiausiai nukentėjo nuo audros“, – informavo  ESO atstovė Rasa Juodkienė.

Pasak jos, Utenos regione ESO atstatymo darbus pradėjo nuo ankstyvo ryto ir vėl dirbs iki vėlyvos nakties. 

„Utenoje dirbančių žmonių pajėgos yra didesnės negu įprastai daugiau nei 10 kartų. Visur, kur tik įmanoma, jungiame generatorius, bet ne visur juos galime pastatyti, nes kai kur neįmanoma fiziškai prieiti prie transformatorinių“, – kalbėjo R. Juodkienė.

„Iki vėlyvos (penktadienio – BNS) nakties buvo dirbama, per vakar (ketvirtadienį – BNS) parą elektros tiekimas atstatytas maždaug daugiau negu 2 tūkst. vartotojų“, –  teigė ESO atstovė.

Pasak jos, elektros gedimų skaičius yra labai didelis.

„Jie labai sudėtingi, nes nuo kritusių medžių išverstos ištisos linijos, atramos. Vien Utenos regione gedimų yra virš 500. Tai labai daug“, – pridūrė R. Juodkienė. 

Trečiadienio vakarą dėl audros elektros visoje šalyje neturėjo apie 22 tūkst., ketvirtadienį ryte – maždaug 10 tūkst. vartotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių