Jonavoje veiks Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos poskyris

  • Teksto dydis:

Jonavoje ketvirtadienį atidarytas Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos (KPKT) poskyris, pranešė Lietuvos kariuomenė.

Naujai įsteigtas padalinys administruos Jonavos rajono savivaldybėje gyvenančius karo prievolininkus, jo viršininku paskirtas viršila Vitalijus Jampolcevas.

„Siekiame, kad visi susidomėjusieji tarnyba ir galimybėmis kariuomenėje, visą reikiamą informaciją gautų kuo paprasčiau ir greičiau. Tad šis naujas poskyris yra dar vienas žingsnis tikslo link“, – pranešime cituojamas KPKT direktorius Arūnas Balčiūnas.

Siekiame, kad visi susidomėjusieji tarnyba ir galimybėmis kariuomenėje, visą reikiamą informaciją gautų kuo paprasčiau ir greičiau.

Jonavos poskyrio veiklos kryptys apims šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą organizavimą, piliečių konsultavimą karo prievolės klausimais, pritraukimą į kariuomenę ir karinių vienetų komplektavimą, bendradarbiavimą su rajono įstaigomis, organizacijomis.

„Poskyris yra atviras švietimo įstaigų, seniūnijų, jaunimą vienijančių organizacijų pasiūlymams dėl bendrų renginių supažindinant besidominčius su kariuomenės padaliniais, kario profesija bei vykdant tautinį ir patriotinį ugdymą“, – sakė V. Jampolcevas.

Šiuo metu priėmimą į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, profesinę karo tarnybą, karius savanorius, jaunesniųjų karininkų vadų ir parengtojo rezervo mokymus, dokumentų administravimą ir konsultavimą vykdo šeši regioniniai KPKT skyriai ir 25 poskyriai.

Šiais metais taip pat planuojama atverti KPKT Vilniaus regiono Ukmergės poskyrį, kuris apims ir Širvintų rajoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
vaenkamatą atidarė Jonavoj

Tai nejaugi ir M. Sinkevičių šauks į Karo prievolininkus ?

Tai nejaugi ir M. Sinkevičių šauks į Karo prievolininkus ? portretas
Tai nejaugi ir Mindaugą Sinkevičių šauks į Karo prievolininkus ? Nes, VRK duomenimis, kariuomenėje netarnavęs...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių