Per karantiną Lietuvos Caritas pagalbą vargstantiems teiks nuotoliniu būdu

  • Teksto dydis:

Tarptautinės katalikiškos organizacijos Lietuvoje Caritas, gelbstinčios vargstantiems žmonėms, veikla nenutraukiama net ir šalyje paskelbus karantiną. Tačiau atsižvelgiant į Vyriausybės rekomendacijas ir nuostatas, keičiamas pagalbos teikimo pobūdis bei intensyvumas – pagalba bus teikiama nekontaktiniu būdu.

Siekdami saugoti vieni kitus karantino laikotarpiu – teiksime pagalbą vengdami fizinio kontakto tarpusavyje ir su pagalbos prašančiais žmonėmis daugiau bendrausime telefonu ir kitomis komunikavimo priemonėmis. Padėsime suprasti, pasiaiškinti sudėtingas ar neaiškias situacijas paskelbto karantino laikotarpiu, – rašoma Lietuvos Caritas puslapyje.

Taip pat katalikiškos organizacijos atstovai skelbia laikinai sustabdantys dovanojamų drabužių, daiktų priėmimą bei dalinimą – išskyrus būtinuosius atvejus – gaisrus ir kitas nelaimes.

„Kol kas iki kovo 30 dienos stabdomas lankymasis Vaiko gerovės institute, Senamiesčio vaikų dienos centre, parapijų vaikų dienos centruose, Benamių dienos centre, Epilepsija sergančių asmenų konsultavimo centro patalpose . Čia nebus nebebus organizuojami užsiėmimai. Su Centrus lankiusiais žmonėmis palaikome ryšį nuotoliniu būdu. Esant poreikiui ir būtinybei stengsimės pagelbėti maisto produktais“, – sakė atstovai.

Pasak jų, laikinai vargstantiesiems gyventojams maistas išsinešti teikiamas Caritas sriubos valgykloje, esančioje Kaune, Partizanų gatvėje 5 ir Petrašiūnų parapijos maitinimo punkte.

„Esant būtinybei ieškosime galimybių pristatyti maistą į namus vienišiems seneliams parapijose. Sieksime parapijos bendruomenės, seniūnijų ir kitų įstaigų tarpusavio bendradarbiavimo“, – rašoma organizacijos puslapyje.

Iškilus klausimams rekomenduojama skambinti:

– į Kauno arkivyskupijos Caritas biurą tel. 8 673 22327, el.p. kac.stiprinimas@gmail.com;

– Lietuvos Caritas administracijai tel. 8 674 66042, el.p. caritas@lcn.lt.

Caritas kontaktus visoje Lietuvoje galima rasti internetiniame puslapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
nu o ka sexas telefonu juk veikia?-ir nesustoresi...:-)

pypenas

pypenas portretas
Per telefoną pamaitinsite nuotoliniu būdu.......????????????????

caritas pagalba vargstantiems teiks nuotoliniu budu

caritas pagalba vargstantiems teiks  nuotoliniu budu   portretas
matomai atvirukus atsius su barsciu bliudo fotografija,turintys kompiutery gales smaguriaut nuotoliniu budu ne tik barsciais bet ir vistienos kulselem....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių