Karšti orai kol kas nesitraukia: ką vasaros pabaigai žada sinoptikai?

Vasaros pabaiga lepina karštais orais. Žmonės ir toliau perka ledus, lankosi paplūdimiuose ir tikisi, kad vasara nesitrauks dar ir rugsėjį.

Vilniaus centre įsikūrusios kavinės darbuotojai ne tik vos spėja kavą virti, greitai tirpsta ir ledų atsargos. Lepinant geriems orams, ledų mėgėjas Aleksas ledais pasimėgauja visada.

„Vasara – ledų metas. Būtent vasarą geriausias laikas, kai galima mėgautis, save pamaloninti, pradžiuginti tiek ryte, tiek per pietus, tiek vakare būtinai“, – šnekėjo ledų mėgėjas.

Vasaros pabaiga, pasak Alekso, tikrai maloniai nustebino.

„Ši vasara tikrai buvo labai faina, šilta. Italijoje buvau, ten buvo labai karšta, o čia – oras tobulas“, – kalbėjo Aleksas.

Kavinės darbuotojai džiaugiasi, kad ledų prekyba nesibaigia.

„Nestoja tikrai. Gal rytais šalčiau, tai mažiau perka, bet vakare tiek pat visko parduodame“, – nurodė baro vadovė Miglė Lukoševičiūtė.

Ledų prekybos rekordai, žinoma, buvo per karščiausias vasaros dienas.

„Buvo savaitgalių, kur pasiruošėme visam savaitgaliui daug ledų, bet išpirko jau šeštadienį, o sekmadienį reikėjo pildytis vėl“, – teigė M. Lukoševičiūtė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Ledų pirkėjų netrūksta ir Pilies gatvėje.

„Dėl to, kad dabar vasaros pabaiga labai graži, turime daug klientų. Klientų kiekis gali sumažėti, pavyzdžiui, du kartus, jei yra lietus“, – sakė ledų pardavėjas Justinas.

Kol nelyja ir karšta, net darbo dieną Žirmūnų paplūdimyje žmonių nemažai.

Gelbėtojai sako, kad darbo dieną pagrindinė masė į paplūdimį ateina vėliau.

„Kai geras oras, tai žmonių visada yra. Jeigu darbo dieną, tai po darbų atvyksta, jei savaitgalį, tai nuo pat ryto daugiau žmonių susirenka“, – pasakojo gelbėtojas Genadij.

Šilti orai, pasak sinoptikų, dar pabus.

„Ateinančios pora dienų nusimato vasariškos, šiltos, net karštos, penktadienį gali būti ir iki 32 šilumos. Taigi, mėnesio pabaigoje ta vasariška kaitra dar užsilaiko“, – kalbėjo sinoptikas Vytautas Patašius.

Tiesa, savaitgalį jau sulauksime lietaus.

Būtent šeštadienį per Lietuvą slinks frontas iš vakarų. Rytiniai rajonai dar gali būti šiek tiek sausesni, ten oras kais iki 27–29 laipsnių. Praslinkus frontui, vakariniai rajonai atvės iki 21–25 laipsnių šilumos“, – pasakojo V. Patašius.

Tačiau mokslo metai prasidės ne tokiais kaip šiomis dienomis, bet šiltais orais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis

Senelis portretas
Baro vadove, barmene ar ne per daug etatu? Pvm jiem mažint ...

Jooo \\\\\.../////

Jooo   \\\\\...///// portretas
kava "atvėsina".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių