Kaune ir Šiauliuose vyks Lietuvos kariuomenės atkūrimo 105-ųjų metinių minėjimas

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenei ketvirtadienį minint 105-ąsias atkūrimo metines, Kaune ir Šiauliuose vyks minėjimo renginiai.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, Kauno įgula organizuoja minėjimą Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, į kurį atžygiuos kariai iš Šv. Arkangelo Mykolo įgulos bažnyčios.

Tradiciškai šios šventės metu bus keliama Vyčio Kryžiaus ordino vėliava ir dedamos gėlės prie Nežinomo kareivio kapo.

Šiauliuose kariai žygiuos Aušros alėja iki Prisikėlimo aikštės, kur bus galima išvysti karių rikiuotę ir dalinių parodas.

Penktadienį šventiniai kariuomenės renginiai numatomi Tauragėje.

Baigiamuoju renginiu taps šeštadienį Konstitucijos prospekte Vilniuje vyksiantis Lietuvos kariuomenės ir NATO sąjungininkų karių bei karinės technikos paradas. Per kariuomenės gimtadienį taip pat bus įteiktas „Karžygio“ apdovanojimas, kuris skiriamas už nesavanaudiškus, kilnius ar rizikingus poelgius.

Renginio metu Konstitucijos prospektu žygiuos daugiau nei 1400 Lietuvos ir sąjungininkų karių, tarp jų Latvijoje dislokuotos Kanados vadovaujamos Priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės kariai iš visų ten tarnaujančių šalių bei NATO daugianacionalinio šiaurės rytų korpuso vadavietės vėliavų grupė. Renginio svečiai išvys daugiau kaip 100 karinės technikos vienetų.

1918 metų lapkričio 23 dieną premjeras Augustinas Voldemaras pasirašė Apsaugos ministerijos įsakymą, kuriuo įkūrė Apsaugos tarybą. Šiuo įsakymu atkurtos ginkluotosios pajėgos, kurios jau po kelių mėnesių stojo į pirmuosius mūšius už šalies nepriklausomybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių