Keičia duomenų skelbimo tvarką: nenurodys nuo COVID-19 mirusių vaikų gyvenamosios vietos

  • Teksto dydis:

Statistikos departamentas keičia duomenų skelbimo tvarką – nuo šiol metus nenurodys tik nuo COVID-19 mirusių jaunuolių gyvenamosios vietos.

„Sausį atvirų duomenų rinkiniuose buvo laikinai nerodomi vietovės ir lyties požymiai apie maždaug du šimtus tūkstančių užsikrėtusių, mirusių, ar paskiepytų vaikų. Nuo šiandien yra nerodomas tik nuo COVID-19 mirusių vaikų vietovės požymis, tai yra viso labo du atvejai“, – penktadienį nurodoma įraše „Facebook“ paskyroje.

„Požymis automatiškai sugrąžinamas praėjus 12 mėnesių po mirties datos“, – teigiama jame.

Statistikos departamentas skelbiamus duomenis buvo apribojęs pernai gruodžio pabaigoje, reaguojant į incidentą, kuomet departamento skelbiamais atvirų duomenų rinkiniais galimai buvo pasinaudota bandant išsiaiškinti nepilnamečio, mirusio nuo COVID-19, gydymo įstaigą.

„Per sausį departamento Konfidencialių duomenų valdymo darbo grupė parengė tinkamesnį metodą, sumažinantį neatsakingo naudojimosi atvirais duomenimis riziką, bet tuo pačiu išsaugant skelbiamų duomenų detalumą“, – rašoma komentare.

Statistikos departamentas nurodo, kad kas rytą automatizuotai bus patikrinami visi nauji mirties liudijimų įrašai, ieškant jaunesnių nei 20 metų amžiaus asmenų mirčių nuo COVID-19.

„Aptikus tokios mirties įrašą, dvylikai mėnesių visuose duomenų rinkiniuose yra apsaugomas vienintelis šių aukų požymis, apibūdinantis vietovę (gyvenamosios vietos savivaldybę, polikliniką ir pan.)“, – teigiama įraše.

Statistikos departamentas informuoja, kad šiuo metu vadinamoji „orumo skraistė“ saugo tik dviejų mirusių vaikų vietovės požymį.

„Ateityje stebėsime duomenų vartotojus ir reaguosime į neatsakingą duomenų panaudojimą, plėsdami tokių ypatingų / retų įvykių sąrašą bei „orumo skraistės“ taikymą. Įvykus naujam incidentui, laikinai gali vėl būti sumažintas atvirų duomenų detalumas, iki kol bus papildyta „orumo skraistės“ taikymo taisyklė“, – informuoja departamentas.

Jų teigimu, užsikrėtimų, mirčių, skiepų skaičiai duomenyse niekada nebuvo ir nėra keičiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė.

Nuomonė. portretas
Kokia čia valstybinė paslaptis. Juk antivakseriai netiki tik skaičiai. Paskaitykite ,, Facebook,, kur parašyta apie Dulkį kuris padavė į teismą terorizuojančius. Manau bukesnių už tuos komentatorius būti nebegali,. Ir reikia juos bausti ,nes juos tokius bukus užaugino, o jie tokius augina savo vaikus. Taip negalima leisti tokiems rašyti kaip jų protelis rodo.

ALGIS

ALGIS portretas
Asmens duomenų apsaugos įstatymas , tai didžiausia nesąmonė , kokia gali būti , matomai Lietuvos BANDITAI gerai prilindo prie vyriausybės ir seimo , nes jiems dabar ''darbo '' sąlygos , kad geriau nenorėk , jokios žinios žmonių nepasieks .,

Ką dar įslaptinsite?

Ką dar įslaptinsite? portretas
Kiek žmonių mirė skiepų kenksmingumo?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių