Kelininkai įspėja: eismo sąlygas sunkina snygis ir plikledis, dieną galima lijundra

  • Teksto dydis:

Antradienio rytą eismo sąlygas Lietuvoje sunkina snygis ir plikledis, dieną taip pat galima lijundra ir rūkas, įspėja Automobilių kelių direkcija.

6 val. duomenimis, sudėtingesnės eismo sąlygos šį rytą daugelyje šalies rajonų, ypač pietų, pietryčių ir rytų Lietuvoje bei Kaišiadorių, Klaipėdos, Kretingos ir Akmenės rajonuose.

Čia dėl buvusio ar besitęsiančio snygio bei susiformavusio plikledžio valstybinės reikšmės kelių dangos daug kur provėžotos, slidžios, padengtos puraus ar pažliugusio sniego sluoksniu, daugelyje rajonų – iki 10 centimetrų.

Ukmergės, Širvintų, Biržų, Trakų ir Panevėžio rajonuose  magistralinių kelių dangos drėgnos arba šlapios, yra slidžių, provėžotų kelių ruožų rajoninės reikšmės keliuose.

Keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau vairuotojai prašomi atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo.

Žemiausia oro temperatūra siekia nuo 2 iki 7 laipsnių šalčio, šiauriniuose rajonuose – iki 10 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną kai kur truputį pasnigs. Vietomis rūkas, galima silpna lijundra, plikledis. Vėjas silpnas. Žemiausia oro temperatūra sieks nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne gamta

Ne gamta portretas
sunkina eisma,o gerai apmoketu tarnybu nedarbas!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių