Keturioliktą kartą bus rašomas Nacionalinis diktantas

  • Teksto dydis:

Po kelerių metų pertraukos Lietuvoje ir svetur penktadienį jau 14-ą kartą bus rašomas Nacionalinis diktantas.

Kaip skelbia organizatoriai, viešoji įstaiga Pilietinės minties institutas, pagrindinis šių metų organizatorių šūkis – „Rašyk. Klysk. Išmok“.

„Rašyti diktantą kviečiame visus. Savo kalba galime rūpintis tik mes patys. Net jei klystame rašydami ar kalbėdami, visada galime tobulėti – kartu su draugais, kolegomis ar bendramoksliais. Tik kiekvieno mūsų apsisprendimas lems, kokia ateityje bus lietuvių kalba“,  – teigia Nacionalinio diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė.

Diktantas Lietuvoje organizuojamas nuo 2006 metų. Kasmet diktantą rašo beveik 30 tūkstančių žmonių Lietuvoje ir pasaulyje.

Diktanto 11 valandą bus galima klausytis per LRT radiją ir portale LRT.lt.

Nacionalinis diktantas tradiciškai išrinks raštingiausią mokinį, raštingiausią suaugusįjį ir raštingiausią užsienio lietuvį. Diktanto finalas bus rengiamas gegužės mėnesį Vilniuje.

Diktantas vienu metu rašomas pagal originalų, šiam renginiui parašytą lietuvių autorių tekstą. Vėliau diktantai tikrinami specialistų ir finalininkai susitinka dar vienam diktantui, po kurio išrenkamas laimėtojas.

Diktantą galima rašyti bet kur – artimiausioje bibliotekoje, savo mokykloje, savivaldybėje ir palikti jį organizatoriams. Rašyti galima ir darbo vietoje ar namuose ir parašytą diktantą išsiųsti organizatoriams.

Užsienio lietuvių bendruomenės iš organizatorių gaus diktanto įrašą ir konkurse galės dalyvauti kovo 16–17 dienomis sau patogiu metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LAUKIU

LAUKIU portretas
IR VISADA RAŠAU NAMIE. SMAGU ,KAI RANDI AR NERANDI KLAIDŲ, SUNKIAU SU KABLELIAIS.

O bus galima rašyti?

O bus galima rašyti? portretas
Polskas ir Ukrainskas raidės.

Paf

Paf portretas
Susikiškit tai į išeinamą angą. -teisingai parašiau?!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių