Keturių dienų darbo savaitė: pagaliau atėjo laikas?

  • Teksto dydis:

Prieš šimtą metų „Ford“ tapo pirmąja didele kompanija, sumažinusia darbo dienų skaičių per savaitę nuo šešių iki penkių. Dabar, praėjus šimtui metų, kalbama, kad atėjo laikas darbo savaitę trumpinti dar labiau – iki keturių dienų. Darbo inspektoriai tikina, kad vis daugiau lietuvių darbdavių domisi, kaip sudėlioti darbo grafiką darbuotojams dirbti tik keturias dienas per savaitę. O dalis valdininkų jau taip ir dirba.

Apie tai plačiau pasakojo valstybinės darbo inspekcijos kancleris Šarūnas Orlavičius. 

– Ko darbdaviai jūsų klausia?

– Teiraujasi ir darbdaviai, ir patys darbuotojai. Vis kyla tos temos dėl keturių darbo dienų savaitės. Klausia, ar ir šiuo metu galima dirbti ir organizuoti tokį darbo modelį.

– Ar galima?

Tą penktą dieną nedirbsime ir gausime tą patį atlygį. Čia susitarimo dalykas.

– Tokia galimybė yra. Tik viskas priklauso nuo norų ir galimybių. Reikia žinoti, ar galima konkrečioje įmonėje, konkrečioje funkcijoje dirbti tas keturias dienas per savaitę. Net įstatyme  numatytas įpareigojimas, kad tiems darbuotojams, kurie augina vaiką iki trijų metų, jiems sutrumpinama darbo laiko norma iki 32 valandų. Aišku, tai – ne visose įmonėse, o tik biudžetinėse įstaigose. Kita opcija – skaudesnė darbuotojams, nes galima sutrumpinti darbo laiką. Galima susitarti, kad darbuotojas dirbs mažiau valandų, bet gaus ir mažesnį atlyginimą. Kitas dalykas – tos pačios darbo laiko normos, tarkim, 40 valandų išdirbimas per trumpesnį laiką. Tai darbo laiko režimo tam tikras pasirinkimas ir suskaidymas. Jeigu dabar dirbama penkias dienas po aštuonias valandas, tai galima dirbti keturias dienas po dešimt valandų. Tą penktą dieną nedirbsime ir gausime tą patį atlygį. Čia susitarimo dalykas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ar kas nors jau taiko tokią praktiką?

– Taip. Žinau tokių įmonių, manau, tai – sveikintina. Tai toks pasyvus budėjimas penktadienį namuose. Įmonės neplanuoja susitikimų, jokių darbų, užduočių neduoda. Tai tokia – laisva diena, nebent reikia imtis skubių veiksmų, kad išvengtų problemų. Ir jiems už tą dieną moka. Tu gali daryti buities darbus namuose, bet jeigu paskambina darbdavys ir sako, kad reikia pagalbos, tai žmogus turi būti pasirengęs atlikti darbo funkciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GAUKPIGIAU

GAUKPIGIAU portretas
Kai gamyboje žmogus beveik nedalyvauja ir viską daro robotai, tai galima ir darbo savaitę trumpinti ir darbo dieną iki 4 ar bent jau 6 val., na ir dirbti iš namų nuotoliniu būdu. Greitai ir statybose žmonių nebereikės, nes su 3d printeriais statys namus, transportas važiuos be vairuotojų. Kažkaip teks pasidalinti likusias darbo vietas, tai trumpinti darbo laiką yra vienas iš būdų. Kitas variantas-priversti žmones kariaut. Viską sugriaus, tai vėl reikės daug darbo jėgos .

v

v portretas
Pagal darbdavius 4 dienų savaitė tai po 10 val. kasdien. Vadinasi dar po valanda pirmyn atgal kelio, ir gausis 12 val. 7 išvažiuoji, 19val grįžti. tai iš lovos į darbą iš darbo į lovą. ....

Niekalas

Niekalas portretas
Visus šiuos "kūrėjus" pasiųsti tikrinti kaip darbdaviai laikosi JAU sukurtų įstatymų, tvarkų ir potvarkių. Nekalbant apie privačius verslus,net valstybinėse įmonėse tas pats..Sėdi vadai kėdėse dešimtmečiais ir jiems nusispjaut į viską.. Vos kas pabando parodyti darbo kodeksą, randa būdų kaip išprašyti lauk..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių