Kiek kainuoja nuomotis dviratį?

Dienos rūpestis

Kiek kainuoja nuomotis dviratį?

Atėjus vasarai daugeliui atostogautojų ankštus automobilius norisi iškeisti į dviratį. Tačiau neretai tam, kad per metus dviračiu pasivažinėtum tik porą kartų, mokėti šimtus ar net tūkstančius litų atrodo tik pinigus išmesti į balą. Šiems skeptikams siūloma kita alternatyva – išsinuomoti dviratį.

Vasarą dviračių galima išsinuomoti pakelėse prie jūros. Už valandą imamas 4-5 litų mokestis. Kaip garantijos, kad dviratis bus grąžintas, prašoma asmens dokumento. Klaipėdos miesto savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Zita Žižytė sakė, kad yra išduoti trys leidimai nuomoti dviračius viešose vietose: prie miesto stadiono, Melnragėje ir Giruliuose.

Atvykusių turistų grupėms dviračius nuomoja ir turizmo agentūra “Krantas Travel”. Čia dviračio nuoma per parą kainuoja 25 litus, tačiau dar imamas trijų šimtų litų užstatas. Klaipėdos miesto Turizmo ir kultūros informacinis centras, be teikiamos informacijos, interneto paslaugų, nuomoja ir dviračius. Pasak centro darbuotojų, juos dažniausiai išsinuomoja į uostamiestį atvykę turistai, tačiau netrūksta ir klaipėdiečių, norinčių minti pedalus. Pasak centro darbuotojų, dviračiai nuomojami visus metus, tačiau, atėjus vasarai, jų netgi pritrūksta. Šiuo metu centras turi daugiau nei dešimt nuomojamų dviračių. Išsinuomoti šią transporto priemonę parai kainuoja trisdešimt litų. Iš dviračio nuomininko paprašoma asmens dokumento kopija ir užstatas, kurio dydis priklauso nuo nuomojamo inventoriaus kainos. Turizmo ir kultūros informacijos centre išsinuomojus dviratį, mokamas užstatas – apie šimtą litų. Specialią dviratininko kuprinę išsinuomoti kainuoja penkis litus. Pageidaujantiems išnuomojamos ir vaikiškos sėdynės. Vagystės atveju, nuomininkas apmoka visus nuostolius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių