Kiek šiemet kainuos Kalėdų Senelis?

  • Teksto dydis:

Šiemet Kalėdų Senelių paklausa Lietuvoje tokia pat kaip prieš pandemiją. Šios profesijos atstovai teigia sulaukiantys itin daug užsakymų šventėms ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems, praneša LNK.

Plačiau papasakojo Senelis Kalėda Petras Lisauskas bei renginių paslaugų grupės „Rekūrai“ vadovas Aurimas Kamantauskas.

Ar daug šiemet užsakymų?

„Žinoma. Patys pagrindiniai užsakymai – Kūčių vakarą ir Kalėdų rytą. Visur suspėsiu, visur būsiu. Liaudyje sakoma, kad roges reikia ruošti vasarą, tai paskambinusieji vasarą užpildė praktiškai 95 proc. galimo laiko“, – sakė P. Lisauskas.

Kiek laiko prieš reikėtų ruoštis didžiosioms metų šventėms, norint užsisakyti Kalėdų senelį?

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

.

 

„Kalėdų Senelio laukia ne tik vaikai, bet ir suaugę. Tie, kas organizuoja renginius, ypač įmonių, turėtų užsirezervuoti vėliausiai likus dviem, trims mėnesiams iki švenčių“, – teigė A. Kamantauskas.

Kada šiemet anksčiausiai sulaukėte užsakymo dėl Kalėdų Senelio personažo?

„Praeitais metais, iš karto po renginio. Yra viena grupė, su kuria jau trylika metų dirbu. Vaikai jau užaugo, mano barzda pažilėjo“, – kalbėjo P. Lisauskas.

Esate vienas iš tų Kalėdų Senelių, kuris turi tikrą barzdą.

„Tikrai taip. Labai tuo didžiuojuosi. Tai yra didelis privalumas. Barzda – mano sertifikatas“, – sakė P. Lisauskas.

Kiek kainuoja Kalėdų Senelio paslauga? Kiek negaili užsakovai renginiui su Kalėdų Seneliu?

„Kiek negaila. Kuo daugiau sumokėsite, tuo geresnės dovanos bus. Tai gali atsieiti nuo 500 eurų iki 1,5 tūkst. eurų. Priklauso nuo to, ką tas Kalėdų Senelis turės padaryti to renginio metu: ar sutikti svečius, ar prie fotosienelės, ar išpildyti nuo vaikystės neišpildytas svajones. Kuo ilgesnė programa, tuo ji ir brangesnė“, – sakė A. Kamantauskas.

Ko nori šiuolaikiniai užsakovai, ko nori vaikai? Ar sunku nustebinti šiuolaikinę publiką?

„Ir sunku, ir lengva. Sunku nustebinti materialiomis dovanomis, nes visi visko gauna ir yra materialiai apsirūpinę. Sunku nustebinti paprastumu. Aš stengiuosi padovanoti prisiminimus ir patirtis. Tai kartais yra neįkainojama. Didžiausia dovana, kurią gali padovanoti, yra skirti laiko skambučiui, tikram laiškui“, – kalbėjo P. Lisauskas.

Ar įmanoma užsisakyti Kalėdų senelį ypatingoms datoms: Kūčių vakarui, Kalėdoms, Naujiesiems metams? Ar šios šventėms yra jums su šeima?

„Kalėdos man yra šeimos šventės. Aš vieną kartą padariau klaidą, kai mano nykštukai turėjo manęs laukti. Supratau, kad neverta. Todėl Kūčių vakaro bei Kalėdų ryto aš nesutinku dirbti. O Naujieji metai yra tiesiog data, pasikeičia kalendoriai“, – teigė P. Lisauskas.

„Kad įvyktų efektas, svarbu suplanuoti Kalėdų Senelio atėjimą teisingu momentu. Jis turi būti toks tikras, kad net didžiausiam skeptikui išblaškytų visas mintis, kad Kalėdos neegzistuoja“, – sakė A. Kamantauskas.

Atsisukite į savo aplinkinius, nieko nesakydami apsikabinkite ir džiaukitės momentu. Tai bus mini Kalėdos.

Ar suaugusieji tiki Kalėdų Seneliu? Ar sudėtinga juos įtikinti, kad atėjo tikras Kalėdų Senelis?

„Tokiu, kaip Petras, neįmanoma nepatikėti. Pamenu, kai pirmą kartą sutikau Petrą Kalėdų Senelio personaže, nušvitau. Esu daug matęs ir daug renginių suorganizavęs, tačiau manau, kad kiekvienas svajoja turėti tokį Kalėdų Senelį. Žmonės nori patirti saugumo jausmą, ypač tokiais įtemptais laikais. Pasitelkus etnologą Libertą Klimką, organizuojame tokias tikras, kalėdines šventes, grįžtame prie tradicijų. Daugelis jas pamiršo arba nežino, todėl malonu jas prisiminti. Kalėdas galime švęsti visą gruodį, nebūtina sutelkti visą dėmesį į vieną paskutinį vakarą. Siūlau švęsti visą gruodį. Yra labai daug gražių papročių, tradicijų, žaidimų“, – kalbėjo A. Kamantauskas.

Kaip norėtumėte pasveikinti žmones su artėjančiomis šventėmis?

„Kaip aš sveikinuosi su jumis ir jūs mane matote, taip atsisukite į savo aplinkinius, nieko nesakydami apsikabinkite ir džiaukitės momentu. Tai bus mini Kalėdos“, – sakė Senelis Kalėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kalėdų Senelis

Kalėdų Senelis portretas
Kalėdos yra katalikų religinė šventė . Bet kodėl ją švenčia neinantys į bažnyčią ir netikintys į dievą žmonės nesuprantu. Logiškai jie turėtų švęsti - Hanuką, Ramadaną ir Afrikos masajų naujus metus.

Bet ar jis kam reikalingas ?....

Bet ar jis kam reikalingas ?.... portretas
Šiais laikais visi jau spekuliuoja tuo Kalėdų Seneliu net nemalonu stebėti. Tiek vaikai , tiek tėvai ir seneliai - nepadoriai atvirai vedmainiauja. Ir , greičiausiai todėl , kad tų Senelių - ant kiekvieno kampo ! NELIKO MISTIKOS , PASAKOS ...

senis

senis portretas
tai kad lietuva kuo toliau tuo daugiau netikinti vadynasi katalikiška šventė ne visiem o tik tiem kas tiki dievui ir dalivauja bažnytinėse apeiguose .
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių