Kur Lietuvoje gyvena sąžiningiausi žmonės?

Po nemalonaus incidento parduotuvėje platformą pazymetas.lt sukūręs Darius Šoparas pasakoja, kad nuo šiol lietuviai nemokamai ir neribotai gali pažymėti savo daiktus. Tai esą padės apsaugoti ne tik pamestus, bet ir pavogtus daiktus. Išsamiau apie tai – „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.

„Pazymetas.lt galima naudoti nemokamai ir žymėti įvairiausius daiktus. Penktadienį svetainę atidarome oficialiai. Galima registruoti visus daiktus, kurie turi bet kokį kodą, bet eis toliau. Neribotai ir nemokamai“, – teigia D. Šoparas.

D. Šoparas pasakoja, kad daiktui platformoje sukuriamas unikalus kodas – taip jis pažymimas.

„Pasirenki kategoriją, sukeli nuotraukas, jeigu turi – pirkimo dokumentus, tačiau jie nebūtini. Nuo tada daiktas yra tavo. Jeigu randate pamestą daiktą, jo kodą suvedus sistemoje, galėsite pasiekti šeimininką. Gerai tai, kad jokie savininko duomenys nėra atskleidžiami. Jis tiesiog sistemoje gauna žinutę, kad rastas daiktas“, – teigia platformos bendraautorius.

Pazymetas.lt atliko eksperimentą, kurio metu įvairiuose Lietuvos miestuose išmėtė daiktus su kodais. Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad sąžiningiausiai daiktus grąžina Panevėžio gyventojai.

Išsamiau apie tai – LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių