Labdaros akcija „Maltiečių sriuba“ prasidėjo Vyriausybėje

  • Teksto dydis:

Vyriausybėje trečiadienį vyko labdaros renginys „Maltiečių sriuba“, per kurį buvo renkamos lėšos nupirkti kalėdinių lauknešėlių sunkiai gyvenantiems senyvo amžiaus žmonėms.

Maltiečiai vykdo šią akciją norėdami surinkti lėšų savo jau 23 metus vykdomiems projektams, kuriais siekiama padėti žemiau skurdo ribos gyvenantiems seneliams. Už akcijos metu surinktas lėšas Maltos ordino pagalbos tarnyba nupirks kalėdinius lauknešėlius sergantiems, vienišiems ir skurdžiai gyvenantiems seneliams, o savanoriai juos išdalys iki Šv.Kalėdų.

Renginyje dalyvavo ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius su žmona Janina Butkevičiene, taip pat kiti Ministrų kabineto nariai.

Šiuo metu maltiečiai globoja apie 2000 garbaus amžiaus žmonių 29-iuose Lietuvos miestuose. Pagrindiniai jiems skirti pagalbos projektai yra „Maistas ant ratų“ – karštos sriubos išvežiojimas į namus sunkiai sergantiems senukams 16-oje miestų ir „Priežiūra namuose“ – savanoriškas šių žmonių lankymas namuose ir visokeriopa pagalba jiems šešiuose miestuose.

Akcija „Maltiečių sriuba“, startavusi Lietuvos Vyriausybės rūmuose, ketvirtadienį pilstys sriubą visiems Vilniaus gyventojams ir svečiams Vinco Kudirkos aikštėje. Vėliau sriubos paragauti bus galima įvairiose ministerijose, akcijos savanoriai aplankys 30 Lietuvos miestų ir miestelių.

Maltos ordino pagalbos tarnyba įsikūrė 1991 metais. Šiuo metu maltiečiai  Lietuvoje vienija daugiau kaip 900 savanorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių