Lietuvai skirta 420 tūkstančių eurų vaikams su negalia iš Ukrainos priimti

  • Teksto dydis:

Europos Tarybos vystomasis bankas Lietuvai skyrė 420 tūkstančių lėšų, kurios Lietuvoje bus skirtos vaikams su negalia iš Ukrainos priimti, penktadienį pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Europos Tarybos vystomojo banko skirtos lėšos bus nukreiptos vaikams su negalia iš Ukrainos priimti socialinės globos centre „Vija“.

„Europos Tarybos vystomasis bankas antrą kartą mums skyrė lėšų – galėsime dar geriau pasirūpinti nuo karo pabėgusiais ukrainiečiais. Tikiuosi, kad Lietuvai skirtos lėšos padidins mūsų šalies galimybes įgyvendinti tvaresnę užsieniečių priėmimo ir prieglobsčio politiką“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Šių metų gegužę beveik pusę milijono eurų Europos Tarybos vystomasis bankas skyrė papildomoms apgyvendinimo vietoms sukurti Pabėgėlių priėmimo centre.

Pasak ministrės M. Navickienės, atsižvelgiant tiek į drastišką Lietuvos migracijos srautų situacijos pasikeitimą, tiek į šalies geopolitinę situaciją, turime investuoti į naujų apgyvendinimo vietų plėtrą, esamų patalpų pritaikymą, o taip pat – į priėmimo sąlygų kokybės gerinimą.

Vasario pabaigoje Rusijai užpuolus Ukrainą, Europos šalys priglaudė karo pabėgėlius.

Anot ministerijos, pagal pabėgėlių skaičių, tenkantį vienam gyventojui, Lietuva užima trečią vietą tarp visų Europos Sąjungos šalių. Lietuvoje yra registruota beveik 60 tūkst. pabėgėlių iš Ukrainos, o tai sudaro apie 2 proc. visų šalies gyventojų ir apie pusę visų užsieniečių. Daugiau nei trečdalis visų pabėgėlių – vaikai.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojevaikaivaikai su negaliaparama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių