Lietuvos kariuomenė pradeda pratybas „Perkūno tvirtovė 2023“

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenė ketvirtadienį pranešė šią savaitę pradėjusi paskutines šiemet „Perkūno“ serijos pratybas.

Jų metu kariuomenė treniruojasi planuoti operacijas valstybės ginkluotos gynybos kontekste kartu su Valstybės sienos apsaugos, Vadovybės apsaugos ir Viešojo saugumo tarnybomis, kurios karo padėties metu būtų priskiriamos ginkluotosioms pajėgoms.

„Didžiausios nacionalinės operacinio lygmens pratybos apims ne tik operacinį kariuomenės štabą, bet ir sausumos, oro, jūrų, specialiųjų pajėgų bei karinių vienetų taktinius štabus, kurie vykdys persidislokavimą į atsarginius rajonus ir ten planuos valstybės ginkluotos gynybos operacijas pagal jungtinės ginkluotųjų pajėgų vadavietės operacinius planus“, – rašoma pranešime.

„Perkūno tvirtovė 2023“ tikslas – treniruoti jungtinės ginkluotųjų pajėgų vadavietės ir ginkluotųjų pajėgų vienetų štabų gebėjimą planuoti konvencines operacijas Valstybės ginkluotos gynybos operacinio plano kontekste bei veikti pagal operacinės veiklos standartines procedūras, sąveikaujant su jungtine NATO pajėgų vadaviete Brunsume.

Šių pratybų metu treniruojamasi ne tik planuoti operacijas, bet ir organizuoti perėjimo iš taikos į karo metą kariuomenės bei kitų institucijų veiklą, inicijuoti ir įgyvendinti mobilizaciją, karo komendantūrų steigimą ir jų veiklos koordinavimą.

Pratybų metu Lietuvos miestuose, miesteliuose ir regionuose bus matomas karinės technikos ir karių judėjimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vargse

Vargse portretas
Benderyna stena o jus ce zaidimus zaidziat?

Aviacijos generolas

Aviacijos generolas portretas
kaip jūs pratybuosite, kai mūsų visos karines oro pajėgos dar Turkijoje
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių