LRT generalinio direktoriaus konkurse vėl dalyvaus M. Martišius

Vilniaus universiteto docentas, buvęs Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas Mantas Martišius penktadienį BNS patvirtino pateikęs dokumentus dalyvauti atrankoje į nacionalinio transliuotojo LRT vadovus.

„Tai buvo ilgų svarstymų dalykas, bet galiausiai supratau, kad jeigu tai yra tai, kuo tiki, reikia bandyti, tą reikia daryti. O rezultatas koks bus, toks, ne nuo manęs priklauso“, – sakė jis.

„Parašiau programą, tikrai tikiu, kad galiu LRT pasiūlyti įdomią strategiją, kuri yra veiksminga. Kadangi tikiu tuo, tai ir bandau“, – tvirtino M. Martišius.

Jis dalyvavo ir pirmajame kovo mėnesį skelbtame LRT generalinio direktoriaus konkurse. Tuomet M. Martišius negavo nė vieno LRT tarybos nario balso.

Penktadienį baigiasi terminas, kai galima pateikti paraišką LRT generalinio direktoriaus pareigoms eiti.

Perrinkimo siekianti nacionalinio transliuotojo vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė taip pat yra pranešusi, jog pateikti dalyvavimui konkurse reikalingus dokumentus.

LRT atstovė spaudai Miglė Savickaitė BNS informavo, kad šiuo metu yra pateiktos trys paraiškos. Tai reiškia, kad vienas iš kandidatų kol kas lieka nežinomas.

Visus kandidatus vadovauti LRT žadama paskelbti kitos savaitės pradžioje.

LRT vadovo atranka anksčiau nepavykus paskirti generalinio direktoriaus vyks trečią kartą.

M. Garbačiauskaitės-Budrienės kadencija baigėsi balandžio 4 dieną. Surengti du konkursai į šias pareigas, abiem atvejais kandidatai M. Garbačiauskaitė-Budrienė ir Aistis Zabarauskas surinko vienodą skaičių tarybos narių balsų.

A. Zabarauskas iki šiol nėra paskelbęs, ar vėl dalyvaus konkurse į LRT generalinius direktorius.

Kaip anksčiau sakė LRT tarybos pirmininkas Eugenijus Valatka, prieš paskelbdama trečiąjį konkursą LRT taryba dar kartą naujai peržiūrėjo konkurso eiti LRT generalinio direktoriaus pareigas tvarkos aprašą.

Pretendentai, atitinkantys apraše nurodytus reikalavimus ir laiku pateikę dokumentus, bus kviečiami spalio 2 dieną pristatyti veiklos programas ir atsakyti į klausimus. Kandidatų penkerių metų veiklos programų pristatymas tarybai bei klausimų sesija bus vieša. Tikimasi, kad tai konkursui suteiks daugiau skaidrumo.

Konkurso apraše nurodyta, kad į LRT generalinio direktoriaus poziciją pretenduoti gali nepriekaištingos reputacijos Lietuvos piliečiai, įgiję aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą, turintys magistro kvalifikacinį laipsnį arba jam prilygintą aukštojo mokslo kvalifikaciją, turintys ne mažesnę kaip penkerių metų vadovaujamo darbo patirtį bei atitinkantys kitus konkurso apraše nustatytus reikalavimus.

LRT generalinį direktorių viešojo konkurso būdu skiria LRT taryba.

LRT taryba yra sudaroma šešeriems metams iš 12 asmenų, žinomų visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų. Po keturis tarybos narius skirtingu metu skiria prezidentas ir Seimas, po vieną narį deleguoja Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.

Kultūros ministras Simonas Kairys yra minėjęs, kad jei LRT tarybai nepavyktų trečią kartą paskirti nacionalinio transliuotojo LRT generalinio direktoriaus, ji turėtų prisiimti atsakomybę ir atsistatydinti.

Kol bus išrinktas nuolatinis LRT vadovas, transliuotojui vadovauja M. Garbačiauskaitė-Budrienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hhhhva

hhhhva portretas
KAD TIK DALYVAUTU KUO DAUGIAU PADORIU ZMONIU. Uzkniso lansbergine Budriene su nusenusiom Pumprickaitem , Miliutem .Cia jau kaip prie Breznevo viena partija , viena nuomone.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių