Medikus ir savanorius Seimas linkęs išbraukti iš paramos gavėjų sąrašo

Seimas nusiteikęs iš paramos gavėjų sąrašo išbraukti žmones, dalyvaujančius likviduojant ekstremalią situaciją bei jos padarinius. Dažniausiai tai yra medikai ir savanoriai.

Tokioms Labdaros ir paramos įstatymo pataisoms Seimas ketvirtadienį pritarė po svarstymo: už balsavo 85 Seimo nariai, vienas buvo prieš, o trys susilaikė.

2020 metų pabaigoje esant koronaviruso pandemijos įkarščiui Seimas buvo leidęs gyventojams neapskaityti gaunamos ir panaudojamos paramos, jie taip pat buvo atleisti nuo prievolės Valstybinei mokesčių inspekcijai teikti ataskaitas apie gautą paramą ir jos panaudojimą.

Tada pakeitimų iniciatoriai – premjerė Ingrida Šimonytė bei tuometinis Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas aiškino, kad į paramos gavėjų sąrašą tokie žmonės buvo įtraukti siekiant paskatinti įmones ir nevyriausybines organizacijas teikti pagalbą medikams ir savanoriams.

Jeigu Seimas pataisas priims, paramos gavėjais liks labdaros ir paramos fondai, biudžetinės ir viešosios įstaigos, asociacijos, religinės bendruomenės, tarptautinių visuomeninių organizacijų padaliniai, užsienyje įsteigtos lietuvių bendruomenės ir kitos lietuviškos įstaigos ar organizacijos.

Iš fizinių asmenų paramos gavėjais gali būti meno kūrėjai.   

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

my-koliuko šššš toliau tęsiasi

my-koliuko šššš toliau tęsiasi portretas
my-koliuko šššš toliau tęsiasi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių