Minios kurstymas smurtui: Celofano veiksmai priminė Garliavą ir sumuštą nusikaltėlį

  • Teksto dydis:

Prieš savaitę Lietuvą sukrėtusi devynmetės mergaitės pagrobimo istorija priminė nesenas problemas apie minios teismo keliamas grėsmes. Melagingai paskelbęs apie tai, kad jam neįtikęs klaipėdietis Gediminas galimai atsakingas už Kaune įvykdytą rezonansinį nusikaltimą, A. Kandrotas-Celofanas savo veiksmais kurstė galimą linčo teismą prieš nekaltą žmogų.

Per mažiau nei parą Celofano nepagrįstai apkaltinto klaipėdiečio ir jo žmonos nuotrauka pasidalino daugiau nei 8 tūkst. žmonių. Apie susidariusią situaciją laidai „KK2“ pasisakė tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas.

„Skirtingi žmonės skirtingai vertina informaciją. Celofanas ir Lobovas yra susirinkę labai toksišką auditoriją. Tai žmonės, kurie yra pikti, neprotingi, nes protingas žmogus jų niekada nežiūrės“, – kalbėjo jis.

S. Malinauskas priminė ir tai, kad Celofanas yra siūlęs pinigų už tai, kad kas nors dujų balionėliu užsipultų nuomonės formuotoją Paulių Mykolaitį-Paul deMiko.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Jei kažkas dabar įvykdytų linčo teismą – kažką sutraumuotų, ar nužudytų, tada visa politika ir teisėsauga stotų ant kojų“, – apie pavojingą abejingumą melagingiems kaltinimams ir minios kurstymą sakė Skirmantas.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis siūlo prisiminti Garliavos istoriją.

„Sukuriami mitai, netikra informacija, žmonės įtiki ir prasideda nesivadovavimas logika, įstatymais – žmonės patys pradeda spręsti problemas“, – sakė jis.

Linčo teismas nekaltam asmeniui Lietuvoje buvo įvykdytas 2010-ųjų gruodį. Aidint violetiniam Garliavos skandalui, tada buvo nužudytas Lietuvos teisėjų asociacijos ir Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio įsūnis, dainininkės Simonos Milinytės brolis Vaidas Milinis.

24-erių vyras buvo rastas miške, savo automobilyje, su šautine žaizda galvoje. Prieš Vaido mirtį, buvo paskleista informacija apie tariamą pedofilą Aidą. Manoma, kad žudikas, kuris iki šiol nėra surastas, buvo įsitikinęs, kad Vaidas yra tas mistiškasis mergaitę tvirkinęs pedofilas Aidas.  

S. Malinauskas primena ir tai, kad 2007-aisiais žmonės teisingumą be teismo vykdė nusikalstamos „Meškiukų“ gaujos nariui.

„Vietos verslininkai neapsikentė, kad pareigūnai nebesusitvarko“, – sakė tinklaraštininkas.

Minia didėja ir gali tapti nevaldoma.

Anot jo, kai teisėsauga nusivylę žmonės pradeda ieškoti, kas įvykdys jų akimis priimtiną teisingumą, atsiranda netikri pranašai – celofanai ir panašūs personažai.

Savą teisingumą žmonės buvo pradėję vykdyti ir mergaitės pagrobimo istorijoje.

„Vienu metu pasirodė informacija apie tam tikrus automobilius, kurie galėjo pagrobti mergaitę. Žmonės pradėjo stabdyti automobilius, tikrinti juos. Ačiū Dievui, kad tai nevirto į platesnį mastą, žmonės sustojo. Minia didėja ir gali tapti nevaldoma“, – kalbėjo R. Matonis.

Apie Celofano melus, vaikų saugumą ir tai, kaip kovoti su melagingu kaltinimu žada klaipėdietis Gediminas – laidoje „KK2“ per LNK.lt ir LNK eteryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
NIEKAD NEGIRDĖJAU KAD KONDRATAS SMURTAUTU

Rasa

Rasa portretas
Gintss ir kiek tau metu rudnosiuk tau iki to Antano dar reikia daaugti poskui rašinėsi bet atrodo jau esi patvarkytas

Atsiskleidė

Atsiskleidė portretas
Kuo daugiau reiškiasi Malinauskas, tuo labiau jis atsiskleidžia kaip paprasčiausia turgaus bobelė, ar liaudiškai tariant "bezdalų maišelis". Pats nieko tikro nenuveikė, tik tesugeba kito asmens pasisakymus iškarpyti, sudėlioti ir pateikti taip, kad kuo labiau sumenkinti jo pastangas ir apdergti. Verčiau jau susirastų kokią naudingesnę veiklą, aišku jei tokia misija jam įmanoma...
VISI KOMENTARAI 125

Galerijos

Daugiau straipsnių