Ministerija finansuos edukologijos doktorantūros studijas užsienyje

  • Teksto dydis:

Į edukologijos doktorantūros studijas geriausiuose pasaulio universitetuose įstojusiems studentams valstybė per metus skirs per 40 tūkst. eurų studijų kainai padengti. Tiesa, kad gautų šį finansavimą, būsimieji mokslininkai turės įsipareigoti baigus studijas grįžti dirbti į Lietuvą, skelbia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

„Siekiant edukologijos mokslų proveržio Lietuvoje, mums reikia daugiau ir įvairesnės patirties turinčių edukologijos krypties mokslininkų. Norime paskatinti jau galvojančius apie edukologijos doktorantūros studijas drąsiai stoti į geriausias užsienio aukštąsias mokyklas, baigus studijas grįžti į Lietuvos mokslo ir studijų institucijas, vykdyti mokslinius tyrimus ir prisidėti prie pedagogų rengimo“, – pranešime spaudai cituojamas švietimo, mokslo ir sporto viceministras Justas Nugaras.

Anot ministerijos, iš viso numatyta finansuoti 15 doktorantų studijas užsienyje. Valstybės finansavimas bus suteikiamas visam doktorantūros studijų laikotarpiui.

Finansavimą gavęs studentas įsipareigotų per penkerių metų laikotarpį po studijų užsienyje baigimo ne trumpiau kaip 3 metus dirbti aukštojo mokslo kvalifikacijos reikalaujančiose darbo vietose Lietuvoje ar Lietuvos diplomatinėse atstovybėse, konsulinėse įstaigose, specialiosiose misijose arba tarptautinėse organizacijose, kurių narė yra Lietuva, arba Lietuvos mokslo ir studijų institucijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai įdomu

Labai įdomu portretas
Kokiu būdu ketinama priversti grįžti į Lietuvą? Labiausiai tikėtina, kad tai neįvyks. Mažiausia blogybė - jei būtų suteikiama paskola, kurią reikėtų grąžinti neįvykdžius reikalavimų.

na, baiges edokologijos mokslus uzsienyje

na, baiges edokologijos mokslus uzsienyje portretas
bus naudingi tik uzsieniuj --kaip ir ,,politikai,,, baige dzordzstauno universiteta --tinka tik uzsienio sorosiniams LGBTQ globalistams --bet jokiu budu ne tautinei varstybei vadovaut ar ja kurt
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių