Ministerija siūlo nepritarti idėjai, kad pavežėjai registruotų vaizdą ar garsą

Vyriausybė trečiadienį spręs, ar pritarti Seimo nario iniciatyvai reikalauti pavežėjų  automobiliuose turėti vaizdo arba garso registratorių.

Susisiekimo ministerija siūlo nepritarti tokioms parlamentaro Gintauto Palucko parengtoms Kelių transporto kodekso pataisoms.

Seimo narys teigia, kad reikalavimas turėti vaizdo ar garso registratorių padidintų keleivių saugumą ir sumažintų piktnaudžiavimo atvejų, kai vairuoja asmenys, neturintys teisės vežti keleivių už atlygį.

Ministerijos teigimu, siūlymas sudarytų sąlygas ne tik vairuotojui, bet ir keleiviui piktnaudžiauti duomenų rinkimu, nes būtų ignoruojamas paslaugos teikėjo privatumas. Be to, tai pareikalautų išlaidų, administracinę naštą jie patirtų ir jei reikėtų pateikti registratorių įrašus.

Be to, nėra pagrįsta, kokiu pagrindu būtų renkami asmens duomenys. Pasak ministerijos, G. Palucko siekiamo tikslo galima pasiekti ir kitomis priemonėmis.

„Keleiviai savo saugumui užtikrinti ir įrodymams fiksuoti gali naudotis įvairiomis buvimo vietos sekimo funkcijomis, asmeniniais mobiliaisiais įrenginiais rinkti įrodymus“, – nutarimo projekte teigia ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių