Ministrei R. Šalaševičiūtei gali tekti turėti reikalų su STT

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) vertina situaciją dėl „vokelį“ medikui prieš kelerius metus davusios sveikatos apsaugos ministrės socialdemokratės Rimantės Šalaševičiūtės, sako įstaigos direktorius Saulius Urbanavičius.

„Dabar vertiname tiesiog situaciją, vertiname visus turimus duomenis ir priimsime sprendimą“, - ketvirtadienį žurnalistams Prezidentūroje sakė STT vadovas.

Paklaustas, ar STT gali nepradėti ikiteisminio tyrimo, kai žmogus prisipažįsta davęs kyšį, vadovas tvirtino, jog nulemia įvairios aplinkybės.

„Yra įvairių aplinkybių. Yra teisinė sistema ir mes tikrai vertinsime visą turimą informaciją, jeigu reikia, atliksime papildomus veiksmus“, - sakė S.Urbonavičius.

Jis patvirtino, jog jei reikės, ministrė bus kviečiama į apklausą.

Socialdemokratė ketvirtadienį Žinių radijui prisipažino prieš kelerius metus davusi kyšį medikams.

„Atvirai pasakius, prieš penkis ar šešis metus aš ir vokelį esu nešusi, nes vienas artimų giminaičių kategoriškai atsisakė darytis operaciją, kol nebus su gydytoju į priekį atsiskaityta: mano pastangos įkalbėti nepadėjo“, – sakė R.Šalaševičiūtė.

Tuo pačiu ji tvirtino, kad Sveikatos apsaugos ministerija skiria dėmesį stambiajai korupcijai pateikdama pavyzdžius, jog dėl neskaidrių viešųjų pirkimų su pareigomis atsisveikino kelių gydymo įstaigų vadovai. Kartu ministrė pripažino, kad sunkiai sekasi kovoti kovoti su smulkiąja korupcija sveikatos įstaigose – tam, anot jos, būtent ir trukdo pacientų teigiamas požiūris į dovanas.

Opozicija ir nevyriausybinių organizacijų atstovai po šio interviu išsakė abejonę, ar ministrė toliau gali eiti pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

is

is portretas
viso kas cia pas mus darosi medikai valdo kariuomene o medikus su medicina nieko bendro neturintys tai pagal tarybini metoda kuomet buvo skelbiama kad sali valdyti gali ir kiaulininke svarbu tik kiek parseliu atvede kiaule juk ir dabar valdzioje buve komunistai ir politruku anukeliai ir visi jie sedi /siltose ir aukstose/kedese neatmestina ir stt teismais... ir kitais neaiskiais /sostais/.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių