Modernizuos muziejus

Modernizuos muziejus

Po kelerių metų šalies muziejai lankytojus pasitiks atnaujintomis ekspozicijų salėmis, išplės paslaugų spektrą.

Lietuvos muziejų taryba svarstė modernizacijos programą 2006-2014 metams. Ji turėtų būti patvirtinta kitų metų pradžioje. Anot Lietuvos muziejų tarybos pirmininko Raimondo Balzos, preliminari programos vertė – apie 160 milijonų litų.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius, Muziejų tarybos pirmininko pavaduotojas Jonas Genys tikino, kad tokia programa jau seniai buvo reikalinga. Anot jo, puiki ekspozicija patenkina tik trečdalį bet kurio muziejaus lankytojų poreikių. „Žmonės nori užsiėmimų, nori žaidimų kambario vaikams, nori kavinės, suvenyrų parduotuvės, nori kino salės, kur būtų rodomos kronikos. Nori net tinkamos aikštelės automobiliams. Kiekvienas žmogus pageidauja ne tik informacijos, bet ir galimybės pailsėti“, - pasakojo J.Genys.

Muziejų išlaikymui Lietuvoje skiriama apie 51,5 mln. litų, patys muziejai uždirba apie 18,5 mln.

Praėjusiais metais šalies muziejus aplankė apie 2,5 mln. žmonių. Tikimasi, kad šiemet šis skaičius sieks 3 mln. Lietuvos jūrų muziejus – pats lankomiausias šalyje. Pernai jame apsilankė apie 400 tūkst. žmonių.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje, kuris jungia ir Kalvystės bei Pilies muziejus, apsilankė apie 26 tūkst. žmonių. „Mūsų tikslas – trisdešimt tūkstančių. Tam reikia Mažosios Lietuvos istorijos, Kalvystės muziejuose modernizuoti ekspozicijas, kurios buvo įrengtos prieš dešimtmetį. Pilies muziejuje nėra net elementariausios infrastruktūros objektų. Čia turi atsirasti kasos, tualetai, suvenyrų parduotuvėlė, kavinukė“, - pasakojo J.Genys. Kitais metais planuojama atidaryti antrąją Pilies muziejaus poterną, kurioje būtų supažindinama su miesto istorija nuo XVII a. iki šių dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių