N. Grunskienė sako palaikanti seksualinių nusikaltimų registrą, abejoja dėl jo viešumo

  • Teksto dydis:

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė sako, jog prokuratūra palaiko seksualinių nusikaltimų registro idėja, tačiau abejoja dėl jo viešumo lygio.

„Taip, pirmiausiai, tai mes džiaugiamės, kad atsirado tokia iniciatyva. Mes ją tikrai palaikom. Mes manom, kad tikslinga būtų turėti tokį registrą, bet ar jis turėtų būti viešas, mes dėl to labai dvejojame“, – interviu LRT televizijos laidai „Dienos tema“ antradienį sakė prokuratūros vadovė.

Anot jos, dėl registro dar turėtų pasisakyti ekspertai, „kad nebūtų pažeisti asmenų duomenys“, nes kyla svarstymų, jog registras turėtų būti ne tik viešas, bet ir su asmenų nuotraukomis.

„Aš manau, kad tai nebūtų geriausia išeitis, nes gali būti ir susidorojimo su tais asmenimis, kadangi, kaip bebūtų, Lietuva yra maža, vieni kitus pažįsta ir gali būti, kaip jau ne vienas kartą sakiau, linčo teismas būtent tų asmenų atžvilgiu“, – tvirtino N. Grunskienė.

Ji priminė, kad šiuo metu švietimo įstaigoms, darželiams ir mokykloms yra prieinamas įtariamųjų ir kaltinamųjų dėl seksualinių nusikaltimų registras, kur galima pasitikrinti, ar dirbantys arba besidarbinantys asmenys nėra teisti už minėtus nusikaltimus.

Gegužę grupė Seimo narių registravo seksualinių nusikaltimų registro įstatymo projektą. Jo tikslas – nustatyti asmenų įtariamų ar nuteistų už seksualinius nusikaltimus kontroles priemones, siekiant užkardyti naujas nusikalstamas veikas.

Anot projekto, tokį registrą sudarytų ribotos prieigos ir viešasis registrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesuprantu

nesuprantu portretas
kam reikalingas slaptas seksualiniu iskrypeliu registras? kad busima auka nezinotu?

prasideda ...-- jau ir gen .prokurore pradeda ,,,abejot,,

prasideda ...-- jau ir  gen .prokurore  pradeda  ,,,abejot,, portretas
matomai pedofilu mafija jai ysake ,kad jei seksualiniu nusikalteliu iskrypeliu registras bus sukurtas ---JY GEN. PROKURORE TURES UZSLAPTINT 75 METAMS ,kaip kad uzslaptino konservatliberastinius KGB esnykus--nes tuose sarasuose kaip minimum puse ir yra tu uzslaptintu 75 metams KGB esnyku , seksualiniu manjaku ,iskrypeliu vaikai ir anukai su anukem.

Anonimas

Anonimas portretas
Britanija turi Sara’s Law, JAV turi Megan’s Law, kur piliecia gali suzinoti savo miesto seksualiniu nusikalteliu registra. negi LT lauks tol, kol kazkas blogo atsitiks , o tik tada mums teks isleisti koki nors Rasos Istatyma , leidzianti matyti seksualinius nusikaltelius aplink save.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių