NATO naikintuvai vieną kartą kilo patruliuoti ir du kartus lydėti Rusijos orlaivių

  • Teksto dydis:

Oro policijos funkcijas Baltijos šalyse vykdantys NATO naikintuvai praėjusią savaitę vieną kartą kilo patruliuoti prie Lietuvos, Latvijos ir Estijos sienų su Rusija ir Baltarusija bei du kartus – atpažinti ir lydėti skrydžio taisykles pažeidusių rusų orlaivių, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Gegužės 20 dieną NATO naikintuvai skrido atpažinti ir palydėti žvalgybinio orlaivio IL-20, tarptautine oro erdve skridusio iš pagrindinės Rusijos dalies į Kaliningradą. Tuo metu Gegužės 23 dieną jie skrido atpažinti ir palydėti transporto lėktuvo AN-26. Jis skrido iš Kaliningrado srities į pagrindinę Rusijos dalį.

Abu orlaiviai skrido nepateikę skrydžio plano, radijo ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo centru palaikė, vienu atveju skrido su įjungtu radiolokaciniu atsakikliu.

Tą pačią dieną NATO oro policijos naikintuvai skrido patruliuoti prie Estijos, Latvijos ir Lietuvos sienų su Rusija ir Baltarusija.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma iš Lietuvos ir laikinai iš Latvijos, kol Estijos oro pajėgų bazėje atliekami remonto darbai.


Šiame straipsnyje: NATORusijos orlaiviailydėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių