Nauji higienos reikalavimai: mokyklų tualetuose turės būti šiukšlių dėžė

  • Teksto dydis:

Nuo lapkričio 1 dienos įsigalioja nauji higienos reikalavimai mokykloms, tarp jų – mokyklos tualeto patalpoje turės būti šiukšlių dėžė, skelbia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Pagal atnaujintus reikalavimus, mokykloje konstrukcinių medžiagų dirbtuvėse ir mokomojoje virtuvėje prie plautuvės turės būti uždara vienkartinių rankšluosčių dėtuvė bei skysto muilo.

Kaip nurodo NVSC, anksčiau nebuvo nurodyta konkrečiai, kokį muilą naudoti, tad buvo naudojamas ir kietasis muilas, tačiau tai nėra higieniška, nes juo dalijasi daug žmonių.

Taip pat įsigalioja nauja redakcija dėl higienos normų vaikų žaidimų aikštelėse ir patalpose. Jais patikslinti reikalavimai vaikų žaidimų aikštelėms ir patalpoms, tvorai, smėlio dėžėse esančio smėlio priežiūrai.

Taip pat atnaujintas Nuodingųjų augalų, draudžiamų sodinti ir auginti žaidimų aikštelėse, sąrašas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS portretas
Nustebino sis str. nejaugi iki siol mokyklose nebuvo skysto muilo ir siuksledeziu?21 amzius ,o gyvenam kaip primatai.

Liuda

Liuda portretas
Mokyklose duoda pigiausias priemones. Ira taupimo sumetimai. Nera pinigų. Kad neišsiplauna švarei grindys. Valytoju problema. Šveiskit varkit esat valytojos . Ir tylekit.

Dvi medalio pusės

Dvi medalio pusės portretas
Vienas pensininkas atėjo dirbti į gimnaziją. Jis neva, ūkvedys, neva, elektrikas... Kas stebino, kad jis iš gimnazijos "nešdavo' valymo priemonių ne tik sau, bet ir pažįstamimes. Ir dar labai piktinosi moksleiviais, kurie viską dergia, vagia.... O man baisu, kad į gimnaziją atėjo dirbti senyvo amžiaus VAGIS. Kitas panašaus amžiaus vagiukas s nuėjo dirbti apsauginiu. Namo iš darbo "nešdavosi" šiukšlių maišus. Juk pensija nedidelė, atlyginimas nedidelis, tai reikia pagal Vagies mentalitetą prisidurti! Tikrai tikiu, kad muilas- skystas ar kietas- keliaus į prižiūrėtojų namučius, o gimnazistai viską laužys!. Žodžiu, vagys ir chuliganai gimanzijose bei mokyklose išliks, O skelbimo lentose ir toliau puikuosisskambūs šūkiai apie misijas ir tikslus... Beje, prisiminkit Neprikslausomybės laikų valstybinės įmonės vadovą, kuris vogė ir namus nešėsi WC popierių...
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių