Nuo 2024-ųjų veiks pagalbos metant rūkyti linija

Nuo 2024-ųjų pradėjus veikti pagalbos metant rūkyti linijai per metus planuojama sulaukti ne mažiau kaip 2 tūkst. skambučių.

Rūkantieji darbo laiku galės paskambinti trumpuoju numeriu ir gauti konsultaciją bei tęstinę pagalbą pagal numatytą  algoritmą. Vienu metu linijoje dirbs ne mažiau kaip du konsultantai.

Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, skambučiams skirtas numeris dar nežinomas, nes vyksta ryšio paslaugų pirkimas.

„Tikimasi, kad telefonu teikiamos metimo rūkyti konsultacijos leis padidinti sėkmingai metusiųjų rūkyti gyventojų skaičių ir prisidės prie šio žalingo įpročio visuomenėje paplitimo mažinimo“, – BNS sakė ministerijos atstovas Julijanas Gališanskis.

Naujajai linijai kitais metais biudžete numatyta 245 tūkst. eurų. Jos išlaikymas kasmet kainuos panašiai – iki 2029-ųjų jai numatyta 1,404 mln. eurų.

2025 metais tikimasi sulaukti ne mažiau kaip 2,72 tūkst. žmonių skambučių, 2029-aisiais – 5,6 tūkst. 

J. Gališanskio teigimu, rūkalus, įskaitant naujus bedūmius tabako gaminius, kasdien rūko vidutiniškai 30 proc. šalies gyventojų. Tyrimai rodo, kad 73 proc. rūkančiųjų yra bandę mesti rūkyti, iš jų 35 proc. tai darė nesėkmingai.

Vilniaus universiteto tyrimo „Ekonominio poveikio priemonės rūkymo prevencijoje“ duomenys parodė didelį susidomėjimą telefonu teikiamomis paslaugomis: 70 proc. rūkančiųjų pritarė, kad nemokama konsultacinė linija padėtų mesti rūkyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha ha ha --TAI NE PAGELBA RUKANTIESIEMS

cha  ha  ha  --TAI NE PAGELBA RUKANTIESIEMS  portretas
tai gimdymas nauju islaikytiniu darmajiedu kuriu islaikymas rukantiesiems [ ir visiems kitiems ] mokesciu moketojams,atsieis --245 tukstancius euru.. [ veliau, manau apetitas augs iki milijono euru ]

Svečias

Svečias portretas
Vakarais, kai jau guliu lovoje, vis užsimaniau valgyti ir bėgu į virtuvę, ką nors nugriebiu ir jau lovoje valgau. Jei būtų pagalbos telefonas, galėčiau paskambinti ir gal galėčiau atsisakyti šios blogybės. Manau, tokių žmonių yra ir daugiau.

o

o portretas
uždraust gamybą ir prekybą neužtenka noro? Nereiktų jokių linijų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių