Nuo „Ekologistikos“ gaisro praėjo ketveri metai, tačiau ekstremali situacija dar tęsiama

Alytaus rajone ketvirtus metus besitęsiant ekstremaliajai situacijai dėl „Ekologistikos“ gaisro, savivaldybė sako ją atšauksianti tuomet, kai bus gauti tyrimų rezultatai.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo 2019 metų spalį. Ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Kelias dienas po gaisro apylinkėse fiksuotas smarkiai padidėjęs oro užterštumas pavojingomis medžiagomis. Gaisro aplinkai padaryta žala, prokuratūros duomenimis, preliminariai vertinama daugiau nei 5,3 milijono eurų.

Išvados turėtų būti paskelbtos viešai artimiausiu metu.

Dėl gaisro Alytaus mieste ir rajone buvo paskelbtos ekstremalios situacijos. Mieste ji atšaukta 2020-ųjų balandį, o rajone – tebesitęsia.

Kaip BNS informavo Alytaus rajono savivaldybės merės patarėja Agnė Mankevičiūtė, savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdžiuose buvo ne kartą siūlyta atšaukti ekstremalią situaciją, tačiau komisija nusprendė sulaukti sveikatos biomonitoringo išvados, kad įsitikintų, ar nebuvo padaryta žalos gyventojų sveikatai ir aplinkai.

„Išvados turėtų būti paskelbtos viešai artimiausiu metu. Pagal naują Krizių valdymo ir civilinės saugos įstatymą ekstremalią situaciją atšaukti galės meras savo potvarkiu“, – teigė savivaldybės atstovė.

Kaip BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija, Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija su kitais tyrimo dalyviais jau atliko minėtąjį tyrimą ir šiuo metu derina galutinę ataskaitą su ministerijos specialistais, ją planuojama paskelbti artimiausiu metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam skirtas....?

Kam skirtas....? portretas
Šitas komentaras “ką jus apsimyz....iai”.Jeigu rašote tai rašykite aiskiai.O dabar ką šis žmogus norėjo pasakyti ir kam skirti šitie pikti žodžiai taip ir neaisku. Raštininkai jus!!!!!!!

ką jūs apsimyžėliai

ką jūs apsimyžėliai portretas
daugiau galit? Tik paimt sušikt suvaryt ir žiūrėt koki suda padarėt. Nei jūs garbės nei padorumo turit. Gryniausi žemiausi runkeliai gaudantys sau centus kad galėtumėt koki skudura nusipirkt o šalis ir žmonės jums h uinia

Jusu meras

Jusu meras portretas
ir ikure ta avantiura ir sistema,kaip atliekas dumais paleisti. Bet jums,ameboms - juk stabas sventas!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių