Užkliuvo buvusio seržanto elgesys: išreiškė pagarbą sovietiniams laikams

  • Teksto dydis:

Sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ kilo arši internautų diskusija, kritikuojanti vyro, vilkinčio Lietuvos kariuomenės uniformą, pasisakymus virtualioje erdvėje. Sveikindamas vyrus su vasario 23-ąja – Tėvynės gynėjų diena, minima Rusijoje, bei sovietmečiu minėta kaip Raudonosios armijos diena, jis dalijosi ne tik tiesmukomis mintimis apie tarnavimą sovietinėje kariuomenėje, bet ir pagarbiai atsiliepė apie tarybinių ginkluotųjų pajėgų laikus.

Sovietinis sveikinimas 

Pastarasis akibrokštas nepraslydo pro akis televizijos ir radijo laidų vedėjui, humoristui Algiui Ramanauskui. Žinomas vyras asmeniniame socialinio tinklo profilyje pasidalijo fiksuotais vaizdais, pamatytais Arūno Čižausko „Facebook“ profilyje.

„Įdomu, šitas dar tarnauja Lietuvos kariuomenėje? Pasigrožėkite, kažkoks Arūnas“, – rašė A. Ramanauskas. Minėtas vyras, A. Čižauskas, kurio „Facebook“ profilyje galima rasti ir nuotrauką, kur jis vilki seržanto uniformą su išsiuvinėtais Gediminaičių stulpais, sveikindamas internautus su Vyro diena, pasidalijo vienu iš pagrindinių sovietmečiu naudotų simboliu – ženklu, kuriame dominuoja kūjis ir pjautuvas. Šalia jo matyti ir prierašas rusų kalba: „Šlovė tarybinėms ginkluotosioms pajėgoms“.

Taip pat A. Čižauskas, atsakydamas į vieną iš komentarų po paskelbtu sveikinimu, grubiai atšovė vienam iš išsakiusiųjų savo požiūrį į tarnybą sovietmečiu: „Kaip suprantu, ponas rusų armijoje gaideliu buvote, jei ten jus tik žemino ir prievartavo, ir t.t. Tai jau tokia jaunyste neverta džiaugtis, sėdėk kamputyje ir niekam nesipasakok...“. Ši reakcija iš pastarojo nebuvo vienintelė: „Paverk vargšeli, kamputyje. Visus ėmė ir tragedijos nebuvo. Buvo viena santvarka, dabar kita“, – dar vienam vyrui, išdėsčiusiam nuomonę, atkirto jis.

Sulaukė kritikos

Asmeniniame A. Ramanausko socialinio tinklo profilyje pasidalyti A. Čižausko vardu paskelbti vaizdai ir komentarai netruko sulaukti reakcijų, smerkiančių tokį vyro neapšlifuotos saviraiškos būdą.

„Šitą, tai perduoti aukštesniems reikia, nes tokie kelia pavojų nacionaliniam saugumui! Georgijaus juostomis galės visą kalėjimą apdovanoti Vyrų dienos proga“, – sukritikavo Marijus. Kęstutis taip pat nepateisino pabrėždamas, kad Lietuvos kariuomenėje ir policijoje vis dar yra panašiai kaip A. Čižauskas mąstančių žmonių.

„Ne naujiena – didžioji dalis tokių seržantų dar ir toliau mokina jaunąją kartą išminties“, – pastebėjo Karolis. „Negi Lietuvos kariuomenėje taip trūksta darbuotojų, kad priimami tarnauti tokie?“ – plūdo Ignas. Tačiau Povilas netruko įžvelgti – fotografijoje ant uniformos matyti senas seržanto laipsnio žymėjimas, buvęs iki 2011 metų – iki laipsnių reformos. Todėl šiuo metu jau nebenaudojamas. „Tad galimas variantas, kad jau nebetarnauja. Nebent kur šauliuose sėdi“, – svarstė jis.

Lietuvos kariuomenėje nebetarnauja

Portalo žurnalistams susisiekus su Lietuvos kariuomenės atstovu Laimiu Bratiku ir pasiteiravus, ar A. Čižauskas dirba Lietuvos kariuomenėje, o galbūt jo vardu internete buvo tik pasinaudota blogais tikslais, pavyzdžiui, siekiant sugadinti reputaciją, pašnekovas patvirtino – minimas asmuo yra tarnavęs Lietuvos kariuomenėje.

„Šiuo metu jis yra atsargos viršila. Tokiu laipsniu 2018 metais jis išėjo iš kariuomenės“, – paaiškino L. Bratikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išėjo į pensiją

Išėjo į pensiją portretas
Ir tapo alhašiukas,va jums ir rezultatas!

algis zagurskas

algis zagurskas portretas
Baisu kaip žmonėms išplautos smegenys... Baidosi raudono paveiksliuko, kaip zombiai puola kiekvieną žmogų, kuris pasako jiems netinkančią nuomonę...

as

as portretas
o kiek dabartiniu koncervatnyyyyku tarnavo tarybineje armijoje dabar saukia rusai puola o tada sauke tarnauju tarybu sajungai .... ka koncervai juk to nepaneigsit
VISI KOMENTARAI 80

Galerijos

Daugiau straipsnių