Prezidentūra apie mokyklų tinklo pertvarką: ragina remtis ne kiekybiniais kriterijais

Antradienį viešojoje erdvėje pasirodžius peticijai dėl reikalavimo turėti bent 21 mokinį III gimnazijos klasėje, Prezidentūra tikina, kad valdžios sprendimai dėl mokyklų tinklo turėtų remtis ne kiekybiniais, o kokybiniais kriterijais.

„Prezidentas ne kartą savo vizitų regionuose metu gilinosi į konkrečias mokyklų tinklo pertvarkos problemas ir ne kartą yra pakartojęs, kad unifikuoti sprendimai dėl gimnazijų ir mokyklų tinklo turi remtis ne kiekybiniais, o kokybiniais kriterijais“, – Eltai siųstame atsakyme teigė Prezidentūra.

Kaip skelbta anksčiau, antradienį pasirodžiusioje peticijoje siūloma vienuoliktokų skaičių gimnazijose kartelę mažinti iki 12 moksleivių. Tryškių miestelio bendruomenės inicijuotą ir Vyriausybei, Seimui bei prezidentui adresuotą peticiją jau pasirašė virš 5 tūkst. gyventojų.

Prezidentūra akcentuoja, kad vykdant reformas labai svarbi yra vietos valdžios atsakomybė užtikrinti kokybiškas švietimo paslaugas.

„Prezidentas taip pat pabrėžia, kad labai svarbi yra vietos valdžios teisė ir atsakomybė kiekvienos savivaldybės apimtimi nustatyti tokį mokyklų tinklą, kuris galėtų užtikrinti kokybiškas ir prieinamas švietimo paslaugas kiekvienam mokiniui ir garantuoti patrauklias darbo sąlygas mokytojams“, – tikina prezidento komunikacijos grupė.

ELTA primena, kad Vyriausybė dar 2021 m. pritarė nuostatai, kad gimnazijose turi būti bent 21 vienuoliktokas.

Šio reikalavimo neįvykdžiusiose ugdymo įstaigose 11 klasės nebebūtų sudaromos.

Išlieka ir anksčiau galiojusi nuostata, kad nuo 2024 m. gimnazijose sudaromos ne mažiau kaip dvi III gimnazijos klasės, tačiau yra numatyta nemažai išimčių, kai mažiausias mokinių skaičius turi būti 21 arba net 12.

Visgi, ministerija numato išimtis tautinių mažumų mokykloms, mokyklų skyriams, jungtinėms gimnazijos ir gimnazijos, kurios yra vienintelės visoje savivaldybėje. Tarp jų – Neringai ir Birštonui.

Tuo metu pradiniame ir pagrindiniame ugdyme mažiausias leistinas moksleivių skaičius – 8.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių