Pristatė įrankį, skirtą nustatyti kiekvieno vaidmenį valstybės gynybos metu

Prezidentūra parengė įrankį, kuris padėtų gyventojams nustatyti savo vietą valstybės gynybos metu.

„Įrankis, kuris paprastu pasirinkimu, leis gyventojams identifikuoti savo vaidmenį, rolę karo padėties metu ir pasiruošti“, – ketvirtadienį spaudos konferencijos metu sakė prezidento patarėjas Tomas Godliauskas.

Atsakius į klausimus apie savo lytį, amžių ir šiuo metu vykdomą veiklą, įrankis parodys Valstybės gynybos plane gyventojui numatomą vaidmenį ir pateiks naudingas nuorodas su informacija apie jį.

„Pasirenkant pagal savo veiklos profilį, prioritetiškumo tvarka pateikiamas galimas veiklos pasirinkimas. Kiekvienas pagal savo veiklą, šeimyninį statusą, užimtumą turėtų (...) atrasti savo galimą (...) vietą valstybės gynyboje vienoje iš kategorijų“, – pasakojo T. Godliauskas.

Įrankis galimas piliečių veiklas valstybės gynybos metu sugrupuoja į keturias pagrindines kategorijas: ginkluotos gynybos vykdymą, valstybės ūkio ir gyvybiškai svarbių funkcijų tęstinumą, rūpinimąsi asmenimis, kuriems reikalinga pagalba, bendrosios paramos teikimą.

Ne visi gins valstybę ginklu, (...) ne mažiau svarbi bus civilinio elemento pridedamoji vertė, jų kuriama aplinka, kuri bus reikalinga įgalinti mūsų karines pajėgas sėkmingai kartu veikti su sąjungininkais.

„Ne visi gins valstybę ginklu, (...) ne mažiau svarbi bus civilinio elemento pridedamoji vertė, jų kuriama aplinka, kuri bus reikalinga įgalinti mūsų karines pajėgas sėkmingai kartu veikti su sąjungininkais“, – sakė patarėjas.

Įrankį galima rasti Prezidentūros internetiniame puslapyje lrp.lt.

T. Godliausko teigimu, taip pat buvo susisteminta su Valstybės gynybos planu susijusi medžiaga, kuri pateikiama puslapyje šalia įrankio.

„Be viso spektro informacijos įvairiuose šaltiniuose, pabandėme susisteminti tą informaciją į vieną vietą“, – sakė patarėjas.

Pasak jo, Valstybės gynybos planas puslapyje taip pat pateikiamas lengvai suprantama kalba ir anglų kalba.

„Turime planų dėl verslo ir nevyriausybinių organizacijų, kurios taip pat turėtų galimybę save identifikuoti per valstybei svarbias užduotis, atrasti savo vietą“, – kalbėjo T. Godliauskas.

Valstybės gynimo taryba planą patvirto pernai gruodį, taip pat įkūrė prezidento vadovaujamą Nacionalinę visuotinės gynybos koordinavimo tarybą.

Ši taryba užtikrina sąveiką tarp įmonių ir valstybės institucijų, sprendimų paiešką savivaldybių lygmenyje.

Prezidentūra nurodo, jog Valstybės gynybos planas parengtas, kad skirtingi visuotinės gynybos elementai veiktų kaip darni visuma. Jis apima ginkluotą gynybą, mobilizaciją ir pilietinį pasipriešinimą.

Šio plano tikslas yra sutelktomis ginkluotųjų pajėgų ir NATO, valstybės ir savivaldybių institucijų, ūkio subjektų, piliečių ir jų organizacijų pastangomis ir ištekliais apginti Lietuvos suverenitetą ir teritorinį vientisumą nuo ginkluoto užpuolimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prezidentūrai

Prezidentūrai portretas
Prisisekit tą savo įrankį prie mašnos-bus bezmėnas ,kurio drūtgaliu galėsit rusus mušti.

nafik

nafik portretas
Koks dar kaars, rusija gi zlunga jau atri metai, nors sugeba uzimti ir islaikyti pozicijas su savo pirmo pasaulinio karo iranga ir nieko vertu rubliu, kinams mes nereikalingi, kas mus puls? mes nebent poligonas busim kitu interesams tenkinti ir tiek

Anonimas

Anonimas portretas
aš jau pasenau bet žadėto gražaus rytojaus taip ir nesulauksiu ,kilo mintis kodėl turi ginti tuos kas gerai gyvena ar pagalvojo apie tai pasaku rašytojaivaldžioje.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių