Prokuratūra dėl R. Žemaitaičio pasisakymų spręs gavus ekspertų išvadą

Dėl parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio pasisakymų apie žydus bus sprendžiama gavus ekspertų išvadą, ar jie gali būti laikomi kurstančiais nesantaiką, sako generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

„Yra du pradėti ikiteisminiai tyrimai, šiuo metu jie nėra sujungti į vieną, yra skirtos užduotys specialistams, taip pat yra paskirta vienoje byloje ekspertizė Teismo ekspertizių centro, tam, kad būtų nustatyta, ar tie Seimo nario pasisakymai yra kurstymas neapykantos tam tikrai grupei žmonių. Tik gavus specialisto išvadą, ekspertizės aktą, prokuroras galės priimti sprendimą“, – trečiadienį žurnalistams Seime sakė N. Grunskienė.

Generalinė prokuratūra ikiteisminius tyrimus dėl viešo niekinimo ir neapykantos kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę pradėjo dėl Seimo nario R. Žemaitaičio socialiniame tinkle paskelbtų įrašų apie žydus.

Tik gavus specialisto išvadą, ekspertizės aktą, prokuroras galės priimti sprendimą.

R. Žemaitaitis savo paskyroje feisbuke buvo paskelbė keletą antisemitinio pobūdžio pasisakymų: piktinosi premjerės Ingridos Šimonytės vizitu Izraelyje, apkaltino žydus lietuvių trėmimu, žudymu ir pan.

Parlamentaro pasisakymus yra viešai pasmerkę Lietuvos vadovai.

Dėl vieno iš šių pasisakymų apie nugriautą palestiniečių mokyklą, pasmerkę jį kaip antisemitinį, partija „Laisvė ir teisingumas“ sustabdė R. Žemaitaičio narystę partijoje.

Seimo narys tvirtina savo teiginius apie žydus grindžiantis archyvuose rasta medžiaga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danutė

Danutė portretas
Kaip suprasti minusiukus prie palaikančių?

svilainis

svilainis portretas
Pašposinau ir aš kariuomenėje 69-ais apie Matrosovą,tai iš komsomolo išmetė ir kad kiek būtų į disbatą išvežę...Vietoj dembelio dar pusę metų pridėjo į celiną nugrūdę.

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvis ir dar parlamentaras,užtardamas savo tėvynainius,negali viešai pasakyti tiesos,nes svetimšaliai žydai su savo antisemitizmu baigia užvaldyti Lietuvą ir jos valdžią.Pataikauja jiems ir premjerė ir prezidentas,tik klausimas KODĖL?Tokio prezidento ir tokios premjerės Lietuvai tikrai nereikia.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių