Rugsėjo spūsčių išvengti nepavyks: vieni prie vairo skaito knygas, kiti – skutasi barzdas

  • Teksto dydis:

Ruduo ir nauji mokslo metai į miestus sugrąžina atostogautojus ir ilgas grūstis keliuose. Jei anksčiau iš namų iki mokyklos ir darbo suvažinėti užtekdavo pusvalandžio, pirmosiomis rugsėjo dienomis mažai gali būti ir valandos. Vieni vairuotojai grūstyse – kantrūs, kiti stengiasi legaliais ir nelegaliais būdais aplenkti mašinas. Grūsčių miestų keliuose išvengti nepavyks, tačiau jas galima sumažinti, praneša LNK.

Daugiau apie tai papasakojo Lietuvos kelių policijos tarnybos vyriausiasis tyrėjas Rytis Vosylis.

– Ar sostinėje rudenį labai padaugėja automobilių?

– Skaičiuojama, kad apie 40-50 proc. daugiau automobilių palyginus su vasara. Tai tam tikras iššūkis vairuotojams ir kitiems eismo dalyviams.

– Kokios grūsčių priežastys?

– Neįmanoma visiškai išvengti grūsčių, bet galima jas sumažinti. Dažnai matome, kad grūstyse vairuotojai užsiėminėja ne ta veikla, kuria turėtų. Turėtų koncentruotis į eismą, į šviesoforus. Vairuotojai labai dažnai naršo internete. Matėme atvejų, kai vairuotojas skaitė knygą. Labai dažnai moterys dažosi, vyrai skuta barzdas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Tokiu atveju vairuotojas nesusikoncentruoja į kelią ir pražiopso šviesoforą, dėl to lėtėja eismas?

– Užsidegus žaliam šviesoforo signalui, transporto priemonės turėtų pradėti judėti vos ne kartu. Vilniuje labai puikiai įrengti šviesoforai, jie labai aukštai, tai tikrai galima stebėti signalus. Jei vienas vairuotojas užstabdo ar vėliau pradeda važiuoti, gaunasi mažesnis pralaidumas per sankryžą.

– Kokios kitos priežastys?

– Dažnai sankryžos būna užblokuojamos, nors Kelių eismo taisyklės tai draudžia.

– Specialistai sako, kad ir vairuotojų nekantrumas didina spūstis, kai mėtosi iš vienos juostos į kitą. Ar tikrai taip yra?

Jei norime laiku, nesinervuojant nuvažiuoti, reikėtų bent kokiu pusvalandžiu anksčiau išvažiuoti.

– Taip, ne tik didina grūstis, bet ir kelia pavojų eismo saugumui. Tai trukdo ir erzina kitus vairuotojus. Jei norime laiku, nesinervuojant nuvažiuoti, reikėtų bent kokiu pusvalandžiu anksčiau išvažiuoti.

– Rudenį į Vilnių atvyks ir naujų gyventojų. Atvyks daug studentų iš mažesnių miestelių, ten eismas šiek tiek kitoks. Kuo skiriasi eismas Vilniuje nuo mažesnių miestų?

– Vilniuje eismas gerokai sudėtingesnis, ypač atvažiavus iš kito miesto. Kiekvienas vairuotojas turėtų įvertinti savo galimybes, savo patirtį. Galbūt studentams reikėtų rinktis iš pradžių viešąjį transportą, dviračius. Taip pat studentai gali pasipraktikuoti reikiamą maršrutą iš vakaro, kai eismas mažesnis. Vairuotojai turėtų būti dėmesingesni ir atlaidesni, išlaikyti pagarbą vieni kitiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maciau

Maciau  portretas
... ir mezgant prie vairo ! ... :)

Anonimas

Anonimas portretas
visas spustis padaro NAUJI KAIMIECIA kai suvaziuoja !!!!

Šou prasideda

Šou prasideda portretas
Kaimiečiai suvažiuoja su savo 90s birbalais, skrajoja lyg apuokai po 5 juostas zigzagais. Jei išsilaikei teises prieš mėnesį rokišky, tai ten ir palik ratus pas mamą.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių