S. Katuoka paskirtas VTEK nariu

  • Teksto dydis:

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nariu Seimas antradienį paskyrė teisės profesorių Saulių Katuoką.

Už jo kandidatūrą balsavo 76 parlamentarai, nė vienas nebuvo prieš, vienas susilaikė.

S.Katuoką skirti VTEK nariu pasiūlė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentūros teikime pabrėžta, kad teisininko išsilavinimą ir ilgametę profesinę patirtį turintis S.Katuoka yra teisės mokslų profesorius, vadovaujantis Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto Tarptautinės ir Europos Sąjungos teisės institutui.

S.Katuoka taip pat yra Lietuvos mokslo tarybos ekspertas, Nuolatinio arbitražo teismo narys, Lietuvos Respublikos ekspertas Europos Taryboje rinkimų klausimais. Jis yra dirbęs Vyriausiosios rinkimų komisijos nariu, buvo Lietuvos žmogaus teisių centro tarybos pirmininku.

Anksčiau prezidentė VTEK nariu siūlė skirti buvusį Konstitucinio Teismo (KT) pirmininką Romualdą Kęstutį Urbaitį, bet Seimas rugsėjo viduryje nepritarė jo kandidatūrai.

Naujas VTEK narys siūlomas vietoje kadenciją lapkritį baigiančios Elenos Vaitiekienės.

Pagal įstatymą, prezidentas, premjeras, Seimo pirmininkas, Teisėjų taryba ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas teikia po vieną kandidatą į VTEK narius, juos skiria Seimas.

VTEK prižiūri, kaip įgyvendinami Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas, Lobistinės veiklos įstatymas, tiria pranešimus, skundus ir prašymus dėl valstybinėje tarnyboje dirbančių asmenų galimo interesų konflikto, seka visuomenės informavimo priemonių skelbiamą informaciją apie valstybės politikų elgesį ir, jei yra pagrįstų duomenų, kad valstybės politikas padarė pažeidimą, perduoda šią informaciją ištirti atitinkamiems valstybės politikų elgesio kontrolės subjektams ir pan.


Šiame straipsnyje: Saulius KatuokaVTEKnarys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių