Senjorų piknikai – išlydėti vasarą, kurti bendrystę

  • Teksto dydis:

Antrus metus iš eilės, „Senjoro“ organizacija kviečia senjorus iš visos Lietuvos susitikti vasaros išlydėtuvių piknikuose. Rugsėjo 5 ir 12 d. dešimtyje Lietuvos miestų senjorai kviečiami kartu kurti gražias kasdienybės akimirkas, mėgautis bendravimu, gamta ir turiningomis veiklomis.

Šiais piknikais siekiama paskatinti senjorus aktyviai dalyvauti bendruomenės gyvenime ir kurti naujas bičiulystes.

Pirmąją rudens savaitę, rugsėjo 5 d., piknikai vyks Šiauliuose ir Radviliškyje, o rugsėjo 12 d. senjorai į piknikus kviečiami Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Mažeikiuose, Telšiuose, Vilkaviškyje ir Kuršėnuose. Pasak iniciatyvos sumanytojų, kiekviename mieste piknikai bus skirtingi – vyks miesto parkuose, jaukiuose kiemeliuose, amfiteatruose, o senjorus kvies užsiimti įvairiomis veiklomis.

„Kiekviename piknike veiklos bus skirtingos – kviesime skaityti poeziją, mankštinti, mėgautis muzika, piešti, išmėginti mūsų pokalbių korteles, na, ir svarbiausia – mėgautis maistu ir vienas kito kompanija. Kai kuriuose miestuose piknikų erdvėse bus kėdžių ar suoliukų atsisėsti, kitur kviesime senjorus įsitaisyti ant pledukų ir pagalvėlių,  pasirūpinsime, kad senjorai piknike rastų skanėstų ir vandens atsigaivinti“, – pasakoja „Senjoro“ organizacijos vadovė Rugilė Bitautaitė.

Pikniko formatas pasirinktas neatsitiktinai. Pasak iniciatyvos sumanytojų, gamtos apsuptis ir dalijimasis maistu padeda lengviau užmegzti šiltą kontaktą ir skatina bendrumo jausmą, tad net ir nepažįstami žmonės pikniko pabaigoje gali tapti bičiuliais.

Senjorai taip pat kviečiami prisidėti prie pikniko atmosferos kūrimo, tad organizatoriai prašo atvykstant į pikniką pasiimti pledą, pagalvėlę ar kėdutę patogiau atsisėsti ir užkandžių sau ir kitam senjorui pavaišinti.

„Senjoro“ archyvo nuotr.

„Senjoro“ organizacija taip pat kviečia visuomenę, senjorų bendruomenes, miestų savivaldybes ir su senjorais dirbančias organizacijas prisidėti prie šios iniciatyvos savarankiškai rengiant papildomus piknikus kituose Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

„Norime, kad šie graži piknikų idėja pradžiugintų kuo daugiau Lietuvos senjorų, todėl kviečiame prisidėti ir kitus miestus ir bendruomenes. Visi turime artimųjų ar pažįstamų senjorų, tad kartu galime sukurti jiems jaukią aplinką gamtoje, kurioje jie galės mėgautis skaniu maistu, sutikti seniai matytų draugų ar užmegzti naujų pažinčių ir taip kurti pozityvesnę senatvę“, – sako R. Bitautaitė.

Vasaros išlydėtuvių piknikas Kaune vyks rugsėjo 12 d. 15 val. Draugystės parke (centrinėje dalyje prie skulptūros).

Išsamesnę informaciją apie piknikus galima rasti „Senjoro“ organizacijos interneto puslapyje, socialiniuose tinkluose ir dalyvaujančių miestų skelbimų lentose.

Organizacijos, bendruomenės, įmonės ar institucijos, norinčios prisijungti prie Senjorų piknikų iniciatyvos, kviečiamos susisiekti e. paštu zmogui@senjoro.lt ar tel. 0 677 36 294 arba įgyvendinti pikniko idėją savo mieste savarankiškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronislovas.

Bronislovas. portretas
na ir kur tie vyrai senjorai,as nuotraukose matau tik senas beretes,o vyro senjoro ne vieno.kam cia taip maivytis,sakykit nasliu o ne senjoru.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių