Šiaulių mokykloje – grubūs pažeidimai: vaikus maitino darbuotojos, neturinčios sveikatos žinių

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) Šiaulių apygardos priežiūros skyrius atliko patikrinimą Šiaulių progimnazijoje. Nors buvo tikrinama maitinimo paslaugą teikianti įmonė, paaiškėjo, jog pati Šiaulių Medelyno progimnazija, o ne paslaugas teikianti įmonė, maisto dalinimą 6–7 metų vaikams atliko neturint tam specialaus VMVT leidimo.

Kaip pranešė VMVT, taip pat nustatyti ir kiti pažeidimai: 

• Maisto atliekos buvo išpilamos į atviras šiukšliadėžes, kurios nebuvo pritaikytos šalutinių gyvūninių produktų (ŠGP) atliekų reikalavimams ir neturėjo sutarties su atliekas tvarkančia įmone bei negalėjo pateikti ŠGP išvežimo dokumentų.  

• Inspektoriai užfiksavo kryžminę taršą. Vaikų indai buvo plaunami vaikų rankų plovimo plautuvėse ir džiovinami ant maisto išdavimo vietos.  

• Vaikus maitino Šiaulių progimnazijos darbuotojos, neturinčios sveikatos žinių ir įgūdžių patvirtinančių dokumentų.  

• Mokyklos atstovai nepateikė maitinimo valgiaraščių mokyklos bendruomenei ir VMVT inspektoriams.  

Patikrinimo medžiaga perduota VMVT Poveikio priemonių taikymo skyriui dėl veiklos uždraudimo. Apie rastus pažeidimus informuota Šiaulių miesto savivaldybė ir Viešųjų pirkimų tarnyba. Pradėta atitinkama administracinė nuobauda už šias vykdytas veiklas. Šiaulių apygardos priežiūros skyrius toliau stebės situaciją ir užtikrins, kad panašūs pažeidimai ateityje nesikartotų.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilma

Vilma portretas
Dabar į gimnaziją eina su prasčiausiais pažymiais. Universitetus baigia už pinigus, o kur profesinės mokyklos. Universitetai tik gabiems
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių