Šiauliuose oficialiai atidaromos naujos kapinės

  • Teksto dydis:

Šalia Šiaulių vakarinio aplinkkelio antradienį oficialiai atidaromos naujos Daušiškių kapinės.

Apie naujas miesto kapines trūkstant vietų senosiose pradėta kalbėti dar 2005 metais, o 2010 metais nupirkus žemę jų įrengimo procesas užtruko teismui panaikinus detaliuosius planus.

Anot Šiaulių savivaldybės Miesto ūkio ir aplinkos skyriaus vedėjos Eglės Bružienės, šios kapinės bus pagrindinė miestiečių laidojimo vieta.

Apie 60 hektarų sklypą kapinėms savivaldybė įsigijo 2010-aisiais, jas įrengė įmonė „Šiaulių plentas“, 2018-aisiais su savivaldybe pasirašiusi 4,2 mln. eurų rangos sutartį. Iš viso Daušiškių kapinės savivaldybei kainavo beveik 7 mln. eurų. Jose suplanuota apie 6,2 tūkst. kapaviečių, iš jų beveik 5,5 tūkst. skirta šeimoms.

Tuo metu nuo 1970 metų veikiančiose iki šiol pagrindinėse buvusiose Ginkūnų kapinėse naujos kapavietės nebeformuojamos, o 1958 metais įkurtose K. Donelaičio kapinėse dar yra likę apie 250–300 vietų – kiek daugiau nei jų skiriama per metus (230), be to, jose planuojama įrengti kolumbariumą.

38,3 hektaro plote esančiose Daušiškių kapinėse įrengta automobilių aikštelė, privažiavimo keliai, pėsčiųjų takai, apšvietimas, tualetai, laistymo vietos, atvestas vandentiekis ir kanalizacija. Tačiau į jas kol kas nekursuoja miesto autobusai. Miesto transportas link kapinių numatytas, tačiau tai bus dar ne šiemet. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai yra didžiausias pasiekimas gerovės valstiebybėj

tai yra didžiausias pasiekimas gerovės valstiebybėj portretas
ačiū tau parcija

raudoną juostą

raudoną juostą portretas
bus perkirpta? Šampanas, užkandukai, vakarėlis numatytas? TV transliuos atidarymo ceremoniją?

Tai

Tai portretas
ka tokio dabar uzleis,vietoje korones?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių