Siūlo dar plačiau taikyti prievolę išklausyti pilietinio pasipriešinimo kursą

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerija (KAM) siūlo dar plačiau taikyti prievolę išklausyti pilietinio pasipriešinimo kursą, įtraukiant daugiau viešojo sektoriaus darbuotojų.

Seimas šiuo metu svarsto Valstybės tarnybos įstatymo pataisą, kad pilietinio pasipriešinimo kursas būtų privalomas valstybės tarnautojams.

Vyriausybės išvados projektą parengusi KAM siūlo pritarti siekiui, kad žinių apie mobilizaciją ir pilietinį pasipriešinimą įgyti turėtų visi valstybės tarnautojai, tačiau siūlo dar labiau plėsti šios nuostatos taikymą.

Pagal sprendimo projektą, Valstybės tarnybos įstatymo pataisos siūloma atsisakyti, bet tokią prievolę įrašyti į Mobilizacijos ir priimančiosios šalies paramos įstatymą ir ją taikyti didesnei viešojo sektoriaus darbuotojų grupei.

„Apsiribojus tik valstybės tarnautojų mokymais, dalis valstybės pareigūnų ir kitų viešojo sektoriaus darbuotojų, kuriems taip pat reikalingos mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo žinios, šių žinių neįgis, todėl siūlytina plėsti asmenų, kurie būtų įpareigoti išklausyti mokymus, grupę“, – sakoma sprendimo projekte.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovo Lauryno Kasčiūno iniciatyva Seimas svarsto projektą, kad mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo karo metu mokymo programų anksčiau neišklausę tarnautojai tai padaryti privalėtų per metus nuo priėmimo į valstybės tarnybą.

Pataisos aiškinamajame rašte nurodoma, kad Krašto apsaugos ministerija mokymus apie pasirengimą mobilizacijai, priimančios šalies paramos teikimą, pilietinį pasipriešinimą organizuoja nuo 2006 metų, tačiau jie privalomi tik į civilinio mobilizacinio personalo rezervą įtrauktiems asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Pritariu 2 komentatoriui.didziausi valstybes priesai randasi viduje , ne isoreje. Tai globalizmas visomis prasmemis.

Anonimas

Anonimas portretas
TAI PSICHOLOGINIS TERORAS...KLAUSYTIS PRIEVARTĄ KVAILYSČIŲ....NEEISIU O KĄ MAN PADARYSI ? Nėra įstatymo prievarta klausyti kieno nors ŠIZOFRNIJOS KLIEDESIŲ....

norėrum to o

norėrum to o portretas
gavę ginkus piliečiai gali linčo teisma valdžiagyviam surengt. Todėl gaus tik ragatkes.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių