Skandalingi faktai: naujasis Raseinių ligoninės vadovas – teistas už sukčiavimą, sėdėjo kalėjime

Paaiškėjus, kad išrinktas Raseinių ligoninės vadovas Gintaras Pikūnas praeityje buvo už sukčiavimą nuteistas laisvės atėmimo bausme, Sveikatos apsaugos ministerija ragina savivaldybę išsklaidyti kilusias abejones.

Šiaulių apygardos teismo atstovas Vytautas Jončas BNS patvirtino, kad šis teismas 2012 metais paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį G. Pikūnui byloje, kur jis ir dar vienas vyras buvo pripažinti kaltais dėl sukčiavimo ir svetimo turto užvaldymo. G. Pikūnas buvo nuteistas ketverių metų laisvės atėmimo bausme.

Antradienį Raseinių rajono meras Arvydas Nekrošius paskelbė, jog G. Pikūnas laimėjo konkursą į miesto ligoninės vadovo pareigas.

 

 

Sveikatos apsaugos ministerija pabrėžia, jog, nors nėra Raseinių ligoninės steigėja ir nedalyvauja kandidatų atrankos bei paskyrimo procese, „susiklosčiusią situaciją vertina labai rimtai“.

„Manome, kad konkurso organizatorius turėtų atsakyti į klausimus, ar duomenys apie kandidatų teistumą buvo pateikti konkurso dokumentuose ir ar į juos buvo atsižvelgta vertinant kandidatų tinkamumą siūlomoms pareigoms“, – BNS pateiktame komentare sakė sveikatos apsaugos viceministrė Danguolė Jankauskienė.

„Ministerija ragina Raseinių rajono savivaldybę atsakyti į visuomenei kylančius klausimus ir išsklaidyti abejones“, – teigė ji.

Liepos pabaigoje pranešta, kad dalis Raseinių ligoninės medikų pateikė prašymus išeiti iš darbo, kilus abejonių dėl atrankos į ligoninės direktoriaus pareigas skaidrumo, taip pat dėl darbo sąlygų, kitų priežasčių.

Po medikų pateiktų prašymų sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys paragino stabdyti šį konkursą, bet Raseinių meras tuomet tvirtino neketinantis to daryti. Konkursą stabdyti prašė ir ligoninės medikai.

Trečiadienį su A. Nekrošiumi susisiekti BNS nepavyko.

Ministerija ragina Raseinių rajono savivaldybę atsakyti į visuomenei kylančius klausimus ir išsklaidyti abejones.

Bylos duomenimis, G. Pikūnas ir R. D. buvo nuteisti už tai, kad 2009-aisiais Alytuje gyvenančiam vyrui pasiūlė išsinuomoti namelį ant ratų, pasikviesti merginų ir važiuoti į gamtą.

Šiam sutikus ir išsinuomojus automobilį „Fiat Ducato“, R. D. paprašė šį pavairuoti ir išvyko nenustatyta kryptimi.

„Apygardos teismo teisėjų kolegija nustatė, kad visi surinkti įrodymai vienareikšmiškai patvirtina, kad G. Pikūnas ir R. D. dalyvavo nusikalstamoje veikoje apgaulės būdu įgyjant žemės ūkio bendrovei priklausantį automobilį „Fiat Ducato“, aiškiai suprato savo veikos nusikalstamą pobūdį ir tikslingai rinkosi elgesio variantą – įkalbėjo vyrą savo vardu išsinuomoti automobilį, davė pinigų nuomai, po to, žadėdami kartu vykti papramogauti, perėmė automobilį ir jo negrąžino“, – sakė V. Jončas.

Nuteistųjų skundą nagrinėjęs teismas paliko ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau sumažino priteistos turtinės žalos dydį: nuo 138 tūkst. litų (39,9 tūkst. eurų) iki 74 tūkst. litų (maždaug 21,4 tūkst. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Juk jis savo bausme atliko.

Nieko naujo

Nieko naujo portretas
Teistumas,tai "patriotų" teigiamas bruožas.Juk didžiausiems praeities nusikaltėliams,net paminklai statomi,prezidentų vardai suteikiami.

merą lauk,ar girdi Karbauski

merą lauk,ar girdi Karbauski portretas
Tu gydykis,jei gali..ne ministras o savivaldybė organizuoja mero rinkimus,va tokie tamsuoliai ir renka patvorinius
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių