Startavo platforma „Lietuvos galia“: ji skirta pilietinėms iniciatyvoms

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pradeda veikti platforma „Lietuvos galia“, skirta pilietinėms iniciatyvoms.

Kaip pirmadienį informavo Prezidentūra, „Lietuvos galios“ platformoje jau užsiregistravo 116 iniciatyvų iš įvairių Lietuvos kampelių: organizacijos, bendruomenės ir pavieniai aktyvūs piliečiai, kurių vykdomos veiklos atstovauja keturioms pagrindinėms Lietuvos plėtros kryptims – žalia, stipri, teisinga ir inovatyvi.

Pasak Prezidentūros, ši šalies vadovo Gitano Nausėdos globojama platforma skirta gerovės kūrėjams – savanoriams, bendruomenėms, aktyviems piliečiams pristatyti savo veiklas, rasti bendraminčių ir sulaukti palaikymo.

Rodydama geruosius pavyzdžius, inovatoriškus sprendimus, sėkmės istorijas, iniciatyvas, „Lietuvos galia“ sieks didinti jų žinomumą ir sklaidą, įkvėpti kitus imtis veiksmų ir prisidėti prie savo valstybės kūrimo.

Galiu drąsiai teigti, kad Lietuvos galia – tai visi jos žmonės.

Prezidento teigimu, Lietuvos gerovės kūrimas negali ir neturi apsiriboti vien valstybės vaidmeniu.

„Su savo komanda važinėdamas per šalies regionus, susitikdamas su įvairių iniciatyvų autoriais, ne kartą įsitikinau, kad bendruomenės, nevyriausybinės organizacijos ar tiesiog pavienių iniciatyvų įgyvendintojai turi didžiulį potencialą sprendžiant valstybės problemas ir kuriant gerovę mūsų šalyje. Galiu drąsiai teigti, kad Lietuvos galia – tai visi jos žmonės“, – teigia prezidentas.

Šalies vadovo nuomone, pilietinė galia yra ir valstybės saugumo pamatas, užkertantis kelią nedemokratiškoms ir antivalstybinėms jėgoms, o bet kuri demokratinė valstybė „stipri tiek, kiek pajėgi, atspari ir pasirengusi veikti jos pilietinė visuomenė“.

Kitais metais G. Nausėda apdovanos 20 ryškiausių iniciatyvų, kurias savo balsais išrinks ekspertų komisija ir visuomenė. Interneto svetainėje lietuvosgalia.lt  kiekvienas Lietuvos pilietis gali išreikšti palaikymą labiausiai patikusioms iniciatyvoms.

Iniciatyvos ambasadoriai – olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, dainininkas Merūnas Vitulskis, socialinio verslo įkūrėjas Timas van Wijkas (Timas van Vijkas).

Jie sieks skleisti žinią apie „Lietuvos galią“, taip pat savo asmeniniu pavyzdžiu ir istorijomis sieks įkvėpti Lietuvos žmones būti pilietiškai aktyviems. Į iniciatyvos veiklas taip pat įsitrauks įvairių sričių ekspertai – nuo inovacijų iki aplinkosaugos ir patriotiškumo ugdymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fdsh

fdsh portretas
Tai gal nuorodą įdėkite į tą gerovę...

LIBERASTINIS Populizmas ---Gimdo

LIBERASTINIS  Populizmas ---Gimdo  portretas
Liberastiny pazaliavusy populizma..... aukstas grazus viska daro kad tautos demesy atitrauktu nuo zlungancios per visus galus valstybes .... ir kad tauta praregejus nesiimtu nei valstybe gynt, nei seimas, nei vaikus nei patys save ..... Uzliuliuos populistinem idejom , kad visi susikibe rankutem dainuodami eitu vakcionuotis ir is lietuvos evakuotis.....nes ju vieta lietuvoj po saule jau uzpirko irako, afganistano ,sirijos ,libijos arabai islamistai teroristai uz Soroso milijonus sumoketus lietuvos valdziagyviams ir Svedisku banku klapciukuj asmeniskai.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių