Autobusų stotis taupo keleivių sąskaita: prireikus į tualetą, lieka tik kentėti

  • Teksto dydis:

Naujosios Akmenės autobusų stotyje žiemą keleiviams tenka autobusų laukti šaltyje, o, prireikus į tualetą, lieka kentėti ar ieškoti jo kažkur kitur – aplinkinėse parduotuvėse.

Anot autobusų stoties vadovo, pastatas savaitgaliais uždaromas dėl taupymo sumetimų, mat išlaikyti jį bendrovei kainuoja per brangiai.

Naujosios Akmenės autobusų stotis dvejus metus dirbo nuostolingai. Esą išsilaikyti vien iš siuntų priėmimo ir išdavimo nepavyko, o ir į stotį atvykstančių kitų bendrovių autobusų pajamos buvo per mažos. Tad bendrovė pradėjo taupyti.

„Mums stotis nešė labai didelį nuostolį ir priėmėme sprendimą susimažinti. Optimizavomės darbą ir dabar šiuo metu savaitgaliais ir švenčių dienomis stotis nedirba“, – nurodė Naujosios Akmenės autobusų parko direktorius Darius Janušauskas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Pasirodo, stotis taupo keleivių sąskaita. Žmonės nuogąstauja, kad savaitgaliais autobusų tenka laukti šaltyje.

Žmonės priversti šalti ar slampinėti po aplinkines parduotuves. Tačiau esą tai maža problema, mat daugiau bėdų prispyrus gamtiniams reikalams – užrakinus stotį, nėra kur naudotis tualetu.

Parduotuvėse naudotis viešuoju tualetu siūlo ir autobusų stoties vadovas. Esą tai – puiki išeitis esant būtinybei. Tik, deja, tualetas greta esančioje degalinėje mokamas, o keleivių patogumui lauke įrengta stoginė, tad ant lietaus stovėti nereikia.

„Prieš gatvę turime prekybos centrą, šalia turime degalinę. Jeigu žmogus nori pasinaudoti, prašau. Taip pat yra peronas, stoginė, lauke yra suoliukai, žmogus gali palaukti“, – kalbėjo D. Janušauskas.

Aš nemanyčiau, kad čia labai jau didelė problema.

Problemų nemato ir miesto seniūnas.

„Aš nemanyčiau, kad čia labai jau didelė problema. Gal vienam kitam žmogui atrodo, bet nėra masinis reiškinys, kad čia visiems jau būtų labai prastai“, – teigė Naujosios Akmenės seniūnas Rimvydas Juozapavičius.

Kadangi Naujosios Akmenės stotis – ne tranzitinė, administracija į vietą siūlo atvykti likus 5 ar 10 minučių iki autobuso ir taip išspręsti vis kylančias problemas. O štai pati bendrovė savaitgaliais uždariusi pastatą savo rūpesčius išsprendė.

„Pavyzdžiui, buvo ženklus nuostolis, tai dabar antri metai jau turime šiokį tokį pliusą“, – teigė Naujosios Akmenės autobusų parko direktorius.

Anot stoties vadovo, savaitgaliais dirba tik didžiųjų miestų autobusų stotys, o, pavyzdžiui, Pasvalio, Joniškio ar Pakruojo stotys taip pat nedirba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juana

Juana portretas
Taupo laumzirgiui ant pampersu....

Baisi gėdaa

Baisi gėdaa portretas
Gėda iki ko nusirito Laisva Lietuva.Net nemokamų tualetų neliko nei autobusų nei geležinkelio stotyse.Tarybiniais laikais viskam užteko ir pamyžti ir paši...kti nemokamai galėjai.Dabar net MAKSIMOJE Kaune.Marijampolėje)mokami tualetai.

SJ

SJ portretas
Gerovės valstybė
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių