Sunkiai sužalotos Spurgos istorija nepaliko abejingų: į gyvenimą kabintis padėjo geri žmonės

  • Teksto dydis:

Žinomas veterinaras Paulius Morkūnas pasidalijo itin jautria jaunos kalytės Spurgos istorija. Jis ir augintinės šeimininkai prieš kelias dienas kreipėsi į geros valios žmones, prašydami išgelbėti siaubingos nelaimės ištikto gyvūno gyvybę. Keturkojų mylėtojai įrodė, ką gali visų jų vienybė – per keliolika valandų Spurgos gydymui buvo suaukota per 2 tūkst. eurų

„Spurga, kuriai šiuo metu yra vos devyni mėnesiai, kaip daugelis jau žinote, pas mus pateko kritinės būklės po autoavarijos. Šuniuką šeimininkai rado gerokai vėliau, sušalusį bei negalintį paeiti. Spurgai buvo likusios tik kelios valandos...“ – rašoma „Pauliaus Morkūno veterinarinės paramos fondo“ feisbuko puslapyje.

Kaip teigta, jaunos augintinės diagnozė: dubens kaulų lūžiai, diafragmos plyšimas, sumušimai bei stipri infekcija. Per pirmą savaitę veterinarijos gydytojai atliko krūtinės operaciją. Operacijos metu buvo sutvarkyta plyšusi diafragma bei stabilizuota gyvūno būklė.

„Spurga po truputi pradeda valgyti, bet dar nevaldo galinių kojų – negali vaikščioti, pati tuštintis, bet džiaugiamės, kad pradėjo pati šlapintis. Deja, bet Spurgai reikalinga dar viena operacija – dubens ir kitų kaulų lūžių, kurias jau laikas atlikti. Susikaupusią sumą, apie 800 eurų, bendromis jėgomis kompensuosime šeimininkams. Bet Spurgai reikia kitos operacijos, kurios kaina yra apie 500 eurų“, – skelbta socialiniame tinkle.

Veterinaro teigimu, papildomai kalytei reikės tolimesnio gydymo, nes, manoma, kad augintinė dar ilgai liks klinikos gydytojų priežiūroje. „Suprantame, kad tokių istorijų daug, bet šį kartą prašome ir jūsų pagalbos nors kiek prisidėti, nes finansinė našta šeimininkams yra labai didelė. Nuėjus tokį kelią mes tikrai nežadame pasiduoti ir labai tikimės, kad visų mūsų bendrų pastangų jėgomis sugrąžintume Spurgai gyvenimą“, – prieš kelias dienas vylėsi P. Morkūnas.

Tačiau netrukus pasidalijo džiugia žinia – per dvylika valandų Spurgai buvo surinkta 2147.73 euro. „Galime pasakyti VAU, tai neįtikėtina!!! Kiekvienas jūsų euras bus skirtas Spurgai ir kitiems augintiniams, kuriems reikalinga pagalba. Spurgos sėkme labai tikime ir turime vilties, kad po tiek operacijų ir traumų jį galės džiaugtis gyvenimu, AČIŪ jums, mieli DRAUGAI. O kaip mums sekasi informuosime greitu laiku“, – džiaugėsi Pauliaus Morkūno veterinarinės paramos fondo“ atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kurioje vietoje jis dydveris?

Tai kurioje vietoje jis dydveris? portretas
Jei atsisake gydyti nemokamai?

Melzykla

Melzykla portretas
Dar ilgai liks klinikos prieziuroje, bapkes bapkes

Geriausia

Geriausia portretas
i gyvenima kabintis po balkiu!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių